مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه پایداری میکروارگانیسم های فلور دهان در دو نوع ماده قالب گیری هیدروکلوئید غیر قابل برگشت و سیلیکون تراکمی

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 214

چکیده

 زمینه و هدف: آلودگی قالبهای گرفته شده به خون و بزاق یافته ای شایع می باشند. هدف از این مطالعه بررسی میزان حمل و پایداری برخی از میکروارگانیسم های فلور میکروبی دهان بر روی قالبهای هیدروکلوئید غیر قابل برگشت و الاستومر می باشد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی یک تایپودنت استریل فک بالا در پی غوطه وری در محلولی شامل 108 میکروارگانیسم, استافیلوکوکوس اورئـوس, استرپتـوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکانس آلوده گشت. از تایپـودنت های آلـوده با هیدروکلوئید غیر قابل برگشت (بایر - ایرالژین) و همچنین سیلیکون تراکمی (اسپیدکس) قالب تهیه شده و بعد از شستشو با آب استریل در محیط کشت اختصاصی قرار گرفته و تعداد میکروارگانیسم های حمل شده شمارش شدند. در مرحله ای دیگر در زمانهای سی و شصت دقیقه و همچنین سه و پنج ساعت بعد از قالب گیری از قالبهای آلوده نمونه برداشته شد تا میزان پایداری میکروارگانیسم ها بررسی گردد. در مرحله سوم بعد از تهیه سوسپانسیون میکروبی اثر ضد میکروبی دو غلظت هیپوکلریت سدیم در چهار زمان متفاوت بررسی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS و آزمونهای Kolmogorov-Smirnov و 3 way Anova و HSD Tukey انجام شد.یافته ها: نوع مواد قالب گیری, مدت زمانی که قالب بر روی مانکن آلوده به میکروارگانیسم باقی می ماند و نوع میکروارگانیسم, بر تعداد کلونی های انتقال یافته تاثیر دارند. (P.V=0.0001) همچنین اثر متقابل دو به دو و نیز هر سه این عوامل در کنار یکدیگر از نظر آماری معنی دار است (P.V=0.0001). میکروارگانیسم های مورد نظر در غلظت 0.5% هیپوکلریت سدیم در زمان یک دقیقه چه در قالبهای آلژیناتی و چه اسپیدکس رشد کردند درحالی که در زمانهای سه و پنج و ده دقیقه غوطه وری در ماده ضد عفونی کننده هیچ یک از میکروارگانیسم ها رشد نکردند. این آزمایش در غلظت 0.6% هیپوکلریت سدیم نیز انجام شد و میکروارگانیسم ها تنها در آلژینات های بایر و ایرالژین بعد از یک دقیقه غوطه وری رشدکردند.نتیجه گیری: هیدروکلوئیدها خصوصا ایرالژین میزان میکروارگانیسم بیشتری را حمل کرده و هر چه زمان قالب گیری طولانیتر باشد میزان میکروارگانیسم حمل شده بیشتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معماریان، مریم، و ویسی، بهزاد. (1388). مقایسه پایداری میکروارگانیسم های فلور دهان در دو نوع ماده قالب گیری هیدروکلوئید غیر قابل برگشت و سیلیکون تراکمی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 21(3 (مسلسل 72))، 209-214. SID. https://sid.ir/paper/54744/fa

    Vancouver: کپی

    معماریان مریم، ویسی بهزاد. مقایسه پایداری میکروارگانیسم های فلور دهان در دو نوع ماده قالب گیری هیدروکلوئید غیر قابل برگشت و سیلیکون تراکمی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1388؛21(3 (مسلسل 72)):209-214. Available from: https://sid.ir/paper/54744/fa

    IEEE: کپی

    مریم معماریان، و بهزاد ویسی، “مقایسه پایداری میکروارگانیسم های فلور دهان در دو نوع ماده قالب گیری هیدروکلوئید غیر قابل برگشت و سیلیکون تراکمی،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 21، no. 3 (مسلسل 72)، pp. 209–214، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54744/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button