مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان جذب رطوبت مخروط های کاغذی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 97

چکیده

 به منظور بررسی قدمت جذب مایع مخروطهای کاغذی مختلف, مطالعه ای بر روی چهار نمونه موجود در بازار به نامهای روکو (Roeko), دیانت (Diadent), آریادنت (Ariadent) و آلی (Ali) انجام گرفت. در هر دو روش از هر نمونه مخروط کاغذی تعداد سی عدد شماره چهل به طور تصادفی انتخاب شد و هر کدام از مخروطهای انتخابی با ترازویی به دقت 10-5 به صورت خشک وزن گردید و پس از مرطوب کردن, دوباره وزن شدند. نحوه مرطوب کردن مخروطها به دو روش متفاوت انجام گردید. در روش ظرف سوم, به اندازه 16 میلی متر از انتهای مخروط کاغذی به مدت پنج ثانیه در محلول نرمال سالین فرو برده شد و در روش داخل کانال, یک دندان پرمولر فک پایین تک کانال که تا Master apical file چهل و Flaring, شصت و طول کارکرد 16 میلی متر آماده شده بود مورد استفاده قرار گرفت. به این ترتیب که ابتدا داخل کانال دندان به ده سی سی سرم فیزیولوژی شسته شد و سپس مخروط کاغذی برای مرطوب شدن به مدت پنج ثانیه در آن قرار گرفت. برای هر مخروط کاغذی, شستشوی داخل کانال به ده سی سی سرم تکرار شد. در هر دو روش با مقایسه وزن مخروط کاغذی قبل و بعد از جذب مایع, میزان جذب مایع و درصد وزنی جذب مایع برای هر نمونه مخروط کاغذی محاسبه گردید. در این بررسی مشخص شد که مخروط کاغذی دیادنت در هر دو روش بالاترین قدرت جذب مایع را داشت و آلی پایینترین جذب مایع را داشت. اما مخروطهای آریادنت و روکو تفاوت آماری معنی داری در قدرت جذب مایع نداشتند. بجز آریادنت و روکو که با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشتند, مقایسه زوج و زوج مخروطهای کاغذی نشان داد که بین کاغذهای مختلف با سطح اطمینان 95% تفاوت معنی داری در جذب مایع وجود دارد. همچنین تفاوت بین میانگین جذب مایع در انواع مختلف مخروطهای کاغذی معنی دار بود. در روش ظرف سرم مخروطهای دیادنت, جذب میانگین مایعی معادل 10-5×8, 927, روکو برابر 10-5×4, 866, آریادنت 10-5×133, 855, و آلی, 10-5×833, 462, داشتند. در روش داخل کانال مخروط کاغذی دیادنت, 10-5×333, 965, آریادنت 10-5×855, روکو 10-5×667, 854, و آلی 10-5×8, 443, میانگین جذب مایع داشت. مقایسه زوج به زوج مخروطهای کاغذی نشان می دهد که در هر روش فقط بین مخروطهای آریادنت و روکو تفاوت معنی دار آماری وجود ندارد و بین بقیه مخروطها زوج به زوج تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (P<0.001).  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذکایی، سودابه، و ثمره افسری، داوود. (1381). بررسی میزان جذب رطوبت مخروط های کاغذی مختلف . مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 14(1 (مسلسل 40))، 89-97. SID. https://sid.ir/paper/54785/fa

    Vancouver: کپی

    ذکایی سودابه، ثمره افسری داوود. بررسی میزان جذب رطوبت مخروط های کاغذی مختلف . مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1381؛14(1 (مسلسل 40)):89-97. Available from: https://sid.ir/paper/54785/fa

    IEEE: کپی

    سودابه ذکایی، و داوود ثمره افسری، “بررسی میزان جذب رطوبت مخروط های کاغذی مختلف ،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 14، no. 1 (مسلسل 40)، pp. 89–97، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54785/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button