مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

970
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزﻳﺎﺑﻲ ﻣﻴﺰان روﻏﻦ، ﻋﻤﻠﻜﺮد روﻏﻦ و ﻣﺤﺘﻮای ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ داﻧﻪ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺳﻴﺪﮔﻲ ارﻗﺎم ﻛﻠﺰا

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 86

چکیده

 ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ ﻛﻴﻔﻴﺖ داﻧﻪ ﻛﻠﺰا در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺳﻴﺪﮔﻲ, آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﺳﺎل ﻫﺎی زراﻋﻲ 1382-84 ﺑﻪ ﻣﺪت دو ﺳﺎل در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت اﺻﻼح و ﺗﻬﻴﻪ ﻧﻬﺎل و ﺑﺬر اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ, ﺷﺶ رﻗﻢ ﺗﺠﺎری ﻛﻠﺰا ﺑﻪ ﻧﺎم ﻫﺎی Licord, SLM046, Okapi, Orient,  Zarfamو Opera و ﭘﻨﺞ زﻣﺎن ﺑﺮداﺷﺖ ﺷﺎﻣﻞ ﺑﺮداﺷﺖ در ﻣﺮاﺣﻞ 50, 60, 70, 80 و 90 درﺻﺪ رﺳﻴﺪﮔﻲ ﺧﻮرﺟﻴﻦ ﻫﺎی ﺳﺎﻗﻪ اﺻﻠﻲ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪﻧﺪ. اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺮت ﻫﺎی ﺧﺮد ﺷﺪه در ﻗﺎﻟﺐ ﺑﻠﻮک ﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ ﻛﻪ در آن رﻗﻢ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻋﺎﻣﻞ اﺻﻠﻲ و زﻣﺎن ﺑﺮداﺷﺖ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻋﺎﻣﻞ ﻓﺮﻋﻲ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪﻧﺪ. ﻣﻴﺰان ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ داﻧﻪ, ﻣﻴﺰان روﻏﻦ, ﻋﻤﻠﻜﺮد روﻏﻦ داﻧﻪ و ﻣﻴﺰان رﻃﻮﺑﺖ داﻧﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش ﻫﺎی اﺳﺘﺎﻧﺪارد اﻧﺪازه ﮔﻴﺮی ﺷﺪﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از ﺗﺠﺰﻳﻪ ﻣﺮﻛﺐ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ اﺛﺮ رﻗﻢﺑﺮ ﭼﻬﺎر ﺻﻔﺖ ﻣﺬﻛﻮر در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲ دار ﺑﻮد. رﻗﻢ Okapi ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 2.3 ﻣﻴﻠﻲ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم, ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ داﻧﻪ و ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 1661 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر, ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد روﻏﻦ داﻧﻪ را ﺑﻪﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص داد و از اﻳﻦ ﺟﻬﺖ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ ارﻗﺎم ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ, ﺑﺮﺗﺮی معنی داری داﺷﺖ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ دو رﻗﻢ Okapi و Zarfam ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 48.7 و 48.0 درﺻﺪ, ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان روﻏﻦ داﻧﻪ را دارا ﺑﻮدﻧﺪ. اﺛﺮ زﻣﺎن ﺑﺮداﺷﺖ ﻧﻴﺰ ﺑﺮ اﻳﻦ ﺻﻔﺎت در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲ دار ﺑﻮد. ﺑﺮداﺷﺖ در ﻣﺮﺣﻠﻪ 80 درﺻﺪ رﺳﻴﺪﮔﻲ ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 1.9 ﻣﻴﻠﻲ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم, ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ داﻧﻪ را ﻧﺸﺎن داد, در ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد روﻏﻦ داﻧﻪ ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 1548 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺑﺮداﺷﺖ در ﻣﺮﺣﻠﻪ 90 درﺻﺪ رﺳﻴﺪﮔﻲ ﺑﻮد. اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ رﻗﻢ و زﻣﺎن ﺑﺮداﺷﺖ ﺑﺮ ﻣﻴﺰان ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ داﻧﻪ و ﻣﻴﺰان رﻃﻮﺑﺖ داﻧﻪ ﻧﻴﺰ در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲ دار ﺑﻮد. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻲ رﺳﺪ ﻛﻪ در ﺑﺮداﺷﺖ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻛﻠﺰا , ﻣﺮﺣﻠﻪ رﺳﻴﺪﮔﻲ 90 درﺻﺪ و در ﺑﺮداﺷﺖ ﻏﻴﺮﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻣﺮﺣﻠﻪ رﺳﻴﺪﮔﻲ 70 ﺗﺎ 80 درﺻﺪ ﺟﻬﺖ ﺣﻔﻆ ﻛﻴﻔﻴﺖ و ﺑﻪ ﺣﺪاﻗﻞ رﺳﺎﻧﺪن اﻓﺖ ﻣﺤﺼﻮل ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺗﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریعتی، فرناز، و شیرانی راد، امیرحسین. (1390). ارزیﺎﺑی ﻣیﺰان روﻏﻦ, ﻋﻤﻠکﺮد روﻏﻦ و ﻣﺤﺘﻮای کﻠﺮوﻓیﻞ داﻧﻪ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺳیﺪﮔی ارﻗﺎم کﻠﺰا. مجله علوم زراعی ایران، 13(1 (پیاپی 49))، 78-86. SID. https://sid.ir/paper/57047/fa

    Vancouver: کپی

    شریعتی فرناز، شیرانی راد امیرحسین. ارزیﺎﺑی ﻣیﺰان روﻏﻦ, ﻋﻤﻠکﺮد روﻏﻦ و ﻣﺤﺘﻮای کﻠﺮوﻓیﻞ داﻧﻪ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺳیﺪﮔی ارﻗﺎم کﻠﺰا. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1390؛13(1 (پیاپی 49)):78-86. Available from: https://sid.ir/paper/57047/fa

    IEEE: کپی

    فرناز شریعتی، و امیرحسین شیرانی راد، “ارزیﺎﺑی ﻣیﺰان روﻏﻦ, ﻋﻤﻠکﺮد روﻏﻦ و ﻣﺤﺘﻮای کﻠﺮوﻓیﻞ داﻧﻪ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺳیﺪﮔی ارﻗﺎم کﻠﺰا،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 13، no. 1 (پیاپی 49)، pp. 78–86، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57047/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button