مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

241
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه کمی و کیفی ساپونین های واریته های مختلف یونجه و بررسی رابطه آن ها با مقاومت به سرخرطومی برگ یونجه

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 64

چکیده

 22 رقم یونجه ایرانی و خارجی از نظر میزان کل ساپونین (تجزیه کمی) و انواع ساپونینها (تجزیه کیفی) مورد بررسی قرار گرفتند. در تجزیه کمی که با روش اسپکتروفتومتری صرت گرفت. واریته های مورد آزمایش از نظر میزان کل ساپونین تفاوت معنی دار نشان دادند. میزان کل ساپونین با میزان خسارت لارو سرخرطومی فاقد همبستگی معنی دار بود. در تجزیه کیفی که با روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) انجام پذیرفت هشت نوع ساپونین در واریته های مورد آزمایش مشاهده گردید. از مقایسه الگوی نواربندی این ساپونین ها با الگوی نواربندی ساپونین های استاندارد مشخص شد که ساپونین شماره 3, مدیکوسایدجی, ساپونین شماره 4, سویاساپونین I و ساپونین شماره 7, مدیکوسایدآ است. پنج ساپونین دیگر با ساپونین های استاندارد موجود قابل شناسایی نبودند. ساپونین های شماره 1, 2 و 8 با میزان خسارت لاروسرخرطومی برگ یونجه همبستگی منفی معنی دار, ساپونین های شماره 3 و 4 همبستگی مثبت معنی دار و ساپونین های شماره 5, 6 و 7 عدم همبستگی نشان دادند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

باقری، محمود، یزدی صمدی، بهمن، مظاهری لقب، حجت اله، و پوستینی، کاظم. (1380). تجزیه کمی و کیفی ساپونین های واریته های مختلف یونجه و بررسی رابطه آن ها با مقاومت به سرخرطومی برگ یونجه. مجله علوم زراعی ایران، 3(3)، 52-64. SID. https://sid.ir/paper/57060/fa

Vancouver: کپی

باقری محمود، یزدی صمدی بهمن، مظاهری لقب حجت اله، پوستینی کاظم. تجزیه کمی و کیفی ساپونین های واریته های مختلف یونجه و بررسی رابطه آن ها با مقاومت به سرخرطومی برگ یونجه. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1380؛3(3):52-64. Available from: https://sid.ir/paper/57060/fa

IEEE: کپی

محمود باقری، بهمن یزدی صمدی، حجت اله مظاهری لقب، و کاظم پوستینی، “تجزیه کمی و کیفی ساپونین های واریته های مختلف یونجه و بررسی رابطه آن ها با مقاومت به سرخرطومی برگ یونجه،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 3، no. 3، pp. 52–64، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57060/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button