مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تقسیط نیتروژن و زمان مصرف آن بر روند تغییرات برخی از صفات کیفی چغندر قند

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 با هدف بررسی تاثیر زمان شروع مصرف نیتروژن و نسبت های متفاوت بین نیتروژن پایه و سرک (نحوه تقسیط نیتروژن) بر روند تغییرات برخی صفات چغندر قند, آزمایشی به صورت کرت های یکبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در کرج اجرا گردید. نوع تقسیط نیتروژن با چهار سطح (100% سرک - 25% پایه و 75% سرک - 50% پایه و 50% سرک - 75% پایه و 25% سرک) در کرت های اصلی و زمان شروع مصرف نیتروژن با سه سطح (همزمان با کاشت, مرحله 2 تا 4 برگی و مرحله 8 تا 10 برگی) در کرت های فرعی قرار گرفت, کل نیتروژن مصرف شده برای تمام تیمارها یکسان و به میزان 138 کیلوگرم نیتروژن) میزان متداول در منطقه) در هکتار بود. با گذشت 53 روز از تاریخ کاشت و دریافت 824 درجه روز رشد نمونه برداری از تیمارها شروع و هر 15 روز یک بار تکرار گردید. در هر بار نمونه برداری تجزیه کیفی ریشه ها انجام و ناخالصی ها اندازه گیری شد. نتایج حاصل از برداشت نهایی نشان داد که زمان مصرف نیتروژن, میزان سدیم و نیتروژن مضره ریشه را به طور معنی داری تحت تاثیر قرار داد و با تاخیر بیشتر در زمان شروع مصرف نیتروژن مقدار این دو صفت به ویژه نیتروژن مضره ریشه افزایش بیشتری یافت, لیکن بر میزان پتاسیم تاثیر معنی دار نداشت. روند تغییرات ناخالصی های ریشه در طول دوره رشد محصول, از زمان مصرف نیتروژن پیروی کرد. گرچه تغییرات درصد قند ریشه در طول دوره رشد تحت تاثیر مصرف نیتروژن و تیمارهای اعمال شده قرار گرفت, لکن نتایج حاصل از برداشت نهایی نشان داد که بین زمان های مختلف مصرف نیتروژن از نظر تاثیر بر درصد قند ریشه اختلاف معنی داری وجود نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یوسف آبادی، ولی اله، و مظاهری، داریوش. (1379). بررسی تاثیر تقسیط نیتروژن و زمان مصرف آن بر روند تغییرات برخی از صفات کیفی چغندر قند. مجله علوم زراعی ایران، 2(4)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/57257/fa

    Vancouver: کپی

    یوسف آبادی ولی اله، مظاهری داریوش. بررسی تاثیر تقسیط نیتروژن و زمان مصرف آن بر روند تغییرات برخی از صفات کیفی چغندر قند. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1379؛2(4):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/57257/fa

    IEEE: کپی

    ولی اله یوسف آبادی، و داریوش مظاهری، “بررسی تاثیر تقسیط نیتروژن و زمان مصرف آن بر روند تغییرات برخی از صفات کیفی چغندر قند،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 2، no. 4، pp. 1–9، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57257/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button