مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,116
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقادیر مختلف کود دامی بر خصوصیات کمی و کیفی چغندرقند در تناوب گندم و چغندر قند

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

 خاک های زراعی ایران اکثرا از نظر ماده آلی فقیر هستند لذا استفاده از موادآلی می تواند راه کاری موثر در جهت بهبود ساختمان و خصوصیات فیزیکی و شیمیائی خاک, افزایش عملکرد محصول و رسیدن به یک کشاورزی پایدار  باشد. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مصرف کوددامی بر عملکرد کمی و کیفی محصول چغندرقند طی سال های 1379 تا 1383 در مزرعه آزمایشی موسسه تحقیقات چغندرقند واقع در کرج انجام شد. طرح به صورت بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار و با سه تیمار شامل: بدون مصرف کود دامی (شاهد), مصرف 30 و60 تن کود دامی در هکتار به صورت کرت های ثابت اجرا شد. تناوب اعمال شده شامل: گندم- چغندرقند بود که در دو دوره به اجرا درآمد. به منظور کاهش اثر سوء مصرف کود دامی بر خصوصیات کیفی چغندر قند, مقادیر کود دامی موردنظر در فصل پاییز و قبل از کشت گندم مصرف شد. در محصول گندم, صفات مهم ازقبیل عملکرد دانه و وزن کل ماده خشک مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج نشان داد که عملکرد ریشه در زراعت چغندر قند با مصرف کود دامی بطور معنی دارافزایش می یابد. هر چند مصرف کوددامی (حتی قبل از کشت گندم) باعث کاهش درصد قند شده بود, ولی درنهایت عملکرد شکر در هکتار افزایش یافت. عملکرد شکر از 5.78 تن در هکتار در تیمار بدون مصرف کوددامی, به 6.73 تن درهکتار در تیمار با مصرف 30 تن کوددامی رسید. در تیمار مذکور درصد کربن آلی خاک مزرعه آزمایشی از 0.81 به 0.94 درصد افزایش یافت. شاخص بهبود شرایط فیزیکی خاک مزرعه نیز که وزن مخصوص ظـاهری خاک در عمق 20-0 سانتی متری بود, از 1.46 در تیمار بدون مصرف کوددامی به 1.38 گرم بر سانتی متر مکعب در تیمار 30 تن کوددامی درهکتار کاهش یافت که نشان دهنده بهبود شرایط فیزیکی خاک مزرعه آزمایشی بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فتح اله طالقانی، داریوش، صادق زاده حمایتی، سعید، نوشاد، حمید، توحیدلو، قاسم، دهقان شعار، مجید، و حمدی، فرحناز. (1385). تاثیر مقادیر مختلف کود دامی بر خصوصیات کمی و کیفی چغندرقند در تناوب گندم و چغندر قند. مجله چغندرقند، 22(2)، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/57538/fa

Vancouver: کپی

فتح اله طالقانی داریوش، صادق زاده حمایتی سعید، نوشاد حمید، توحیدلو قاسم، دهقان شعار مجید، حمدی فرحناز. تاثیر مقادیر مختلف کود دامی بر خصوصیات کمی و کیفی چغندرقند در تناوب گندم و چغندر قند. مجله چغندرقند[Internet]. 1385؛22(2):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/57538/fa

IEEE: کپی

داریوش فتح اله طالقانی، سعید صادق زاده حمایتی، حمید نوشاد، قاسم توحیدلو، مجید دهقان شعار، و فرحناز حمدی، “تاثیر مقادیر مختلف کود دامی بر خصوصیات کمی و کیفی چغندرقند در تناوب گندم و چغندر قند،” مجله چغندرقند، vol. 22، no. 2، pp. 67–78، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57538/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button