مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,241
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مناسب ترین تعداد ریشه جهت اندازه گیری عیار قند چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 79

چکیده

 شناخت مناسب ترین تعداد ریشه چغندرقند در نمونه جهت ارزیابی کیفی که نمایانگر واقعی توده باشد از اهمیت خاصی برخوردار است. روش دقیق و مطمئن در نمونه برداری می تواند عیار قند و سایر صفات محموله های چغندر قند تحویلی به کارخانه های قند را با سطح اطمینان مشخص تعیین نماید. طرحی در سال 79-1378 در مزرعه تحقیقاتی مهندسی مطهری واقع در کمال آباد کرج اجرا گردید. رقم مورد استفاده در این بررسی رقم مولتی ژرم تریپلوئید IC1 بود. در طول دوره رشد گیاه, نیتروژن, خالص به مقدار 180 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره در دو نوبت توزیع شد که نوبت اول در هنگام کاشت و نوبت دوم پس از تنک و وجین بود. سایر مراقبت های زراعی از جمله مبارزه با آفات, بیماری ها, آبیاری و یادداشت برداری های لازم در دوره رشد مطابق معمول انجام شد. مساحت مزرعه آزمایشی در حدود 2000 متر مربع, فاصله خطوط کشت 60 سانتی متر و فاصله بوته ها از همدیگر روی خط 20 سانتی متر بوده است. آزمایش دارای 16 تیمار شامل تعداد ریشه در نمونه ها n1=5 الیn16=80  ریشه چغندرقند بوده است که از یک توده دو هزار تایی ریشه برداشت شد. هر تیمار در 10 تکرار اجرا شد. در زمان برداشت, نمونه برداری بر اساس روش معمول انجام گرفت و سپس خمیر ریشه از هر تیمار تهیه تجزیه کیفی گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که در شرایط آب و هوایی معتدل مشابه کرج وقتی که تعداد ریشه ها در هر کرت یا نمونه برداشت شده از هر محموله مساوی یا بیشتر از  (n13=65)عدد باشد نوسان برآورد کیفیت کاهش یافته, عیار قند و سایر صفات کیفی اندازه گیری شده در نمونه ها تقریبا به حد قابل قبولی خواهد رسید. بنابراین پیشنهاد می شود که در ارزیابی کیفیت ارقام تریپلوئید و پلی پلوئید مشابه رقم IC1 که تغییرات ژنتیکی آنها زیاد است, یک نمونه مناسب ودقیق که نمایانگر محموله یا توده چغندر قند باشد باید حداقل دارای 65 عدد ریشه باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

گوهری، جواد، فضلی، حسین، توحیدلو، قاسم، فتح اله طالقانی، داریوش، شیخ الاسلامی، رضا، رجبی، اباذر، مصباح، منصور، حمدی، فرحناز، و کاشانی، علی. (1381). مناسب ترین تعداد ریشه جهت اندازه گیری عیار قند چغندرقند. مجله چغندرقند، 18(1)، 67-79. SID. https://sid.ir/paper/57630/fa

Vancouver: کپی

گوهری جواد، فضلی حسین، توحیدلو قاسم، فتح اله طالقانی داریوش، شیخ الاسلامی رضا، رجبی اباذر، مصباح منصور، حمدی فرحناز، کاشانی علی. مناسب ترین تعداد ریشه جهت اندازه گیری عیار قند چغندرقند. مجله چغندرقند[Internet]. 1381؛18(1):67-79. Available from: https://sid.ir/paper/57630/fa

IEEE: کپی

جواد گوهری، حسین فضلی، قاسم توحیدلو، داریوش فتح اله طالقانی، رضا شیخ الاسلامی، اباذر رجبی، منصور مصباح، فرحناز حمدی، و علی کاشانی، “مناسب ترین تعداد ریشه جهت اندازه گیری عیار قند چغندرقند،” مجله چغندرقند، vol. 18، no. 1، pp. 67–79، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57630/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button