مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با عوامل خطرزا در زنان مبتلا به سکته قلبی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های قلبی-عروقی به ویژه سکته قلبی از شایع ترین علل مرگ ومیر در جهان و ایران است. به نظر می رسد که دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با بیماری های قلبی-عروقی و کاهش عوامل خطر آن ارتباط داشته باشد. بااین حال, این ارتباط در زنان مبتلا به سکته قلبی ارزیابی نشده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه ی بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با عوامل خطرزای قلبی-عروقی در زنان مبتلا به سکته قلبی بود. روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در آن 150 زن مبتلا به سکته قلبی (میانگین سنی 9/32± 64/47 سال) مراجعه کننده به بیمارستان های رشت به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ارزیابی سطح فعالیت بدنی و دانش تغذیه آزمودنی ها به ترتیب توسط پرسشنامه فعالیت بدنی بک و پرسشنامه دانش تغذیه(Paramenter-Wardel) انجام شد. اندازه گیری لیپیدهای خون (LDL-C, تری گلیسرید, HDL-C و کلسترول تام) نیز پس از 12 ساعت ناشتایی و همچنین اندازه گیری BMI, WHR و فشارخون از تمامی شرکت کنندگان به عمل آمد. همبستگی داده ها توسط آزمون های پیرسون و اسپیرمن با نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل و سطح معنی داری (0/05>(P در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج حاکی از آن بود که بین سطح دانش تغذیه و فعالیت بدنی با میزان تری گلیسرید, کلسترول تام, LDL-C و WHR آزمودنی ها رابطه معنی داری وجود ندارد (00/05P). همچنین بین دانش تغذیه و فعالیت بدنی با فشارخون سیستولیک رابطه ی معکوس و معنی داری دیده شد (00/05>P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد دانش تغذیه سطح فعالیت بدنی کافی می تواند آثار مفیدی در بهبود پروفایل لیپیدی و فشارخون سیستولیک زنان مبتلا به سکته قلبی داشته باشد. مطالعات بیشتری به منظور بررسی سایر عوامل مداخله گر در این موضوع لازم می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاجمیری، مژگان، و رحمانی نیا، فرهاد. (1397). بررسی ارتباط بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با عوامل خطرزا در زنان مبتلا به سکته قلبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 20(4 )، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/58133/fa

    Vancouver: کپی

    تاجمیری مژگان، رحمانی نیا فرهاد. بررسی ارتباط بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با عوامل خطرزا در زنان مبتلا به سکته قلبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1397؛20(4 ):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/58133/fa

    IEEE: کپی

    مژگان تاجمیری، و فرهاد رحمانی نیا، “بررسی ارتباط بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با عوامل خطرزا در زنان مبتلا به سکته قلبی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 20، no. 4 ، pp. 1–11، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58133/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button