مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

755
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره ترکیبی شوید (Anethum) بر روی لیپیدها و لیپوپروتئین های پلاسما در رت های سالم و دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 25

چکیده

 زمینه و هدف: هیپرلیپدمی از ریسک فاکتورهای اصلی در پیشرفت بیماری های قلبی عروقی می باشد. آنتوم داروی گیاهی است که به عنوان پایین آورنده چربی خون در ایران استفاده می شود. در این تحقیق اثرات هیپولیپیدمیک عصاره ترکیبی آنتوم (Anethum) در رت های سالم و دیابتی تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در این مطالعه تجربی تعداد 88 سر موش با تزریق استرپتوزوسین (STZ) دیابتی شدند. دو روز پس از دیابتی نمودن حیوانات, رت های سالم و دیابتی تحت تیمار با جیره غذایی پر چرب قرار گرفتند. یک هفته بعد از شروع جیره غذایی خاص, حیوانات به مدت سه هفته تحت تیمار دارویی با عصاره ترکیبی آنتوم(Anethum)  قرار گرفتند. پس از این مدت خون گیری انجام شد و سطح گلوکز, تری گلیسرید تام, کلسترول تام و لیپوپروتئین های با چگالی بالا به روش آنزیمی اندازه گیری شد. مقدار لیپوپروتئین های با چگالی پایین با فرمول فریدولد محاسبه گردید. داده ها به کمک آزمون های آماری آنالیز واریانس یک راهه و توکی تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: عصاره ترکیبی آنتوم در رت های سالم تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب به صورت معنی داری سطح تری گلیسرید تام و لیپوپروتئین های با چگالی پایین را کاهش (01/0>P) و تا حدودی سطح لیپوپروتئین های با چگالی بالا (05/0>P) را افزایش داد, اما بر روی سطح گلوکز پلاسما اثر معنی داری نداشت. در رت های دیابتی تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب, عصاره ترکیبی آنتوم اثری بر روی سطح لیپیدها و لیپوپروتئین های پلاسما نداشت ولی سطح گلوکز خون را افزایش داد (001/0>P).نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که عصاره ترکیبی آنتوم دارای اثرات آنتی لیپیدمیک قوی در رت های سالم تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب می باشد, اما داروی موثری برای پایین آوردن لیپیدهای پلاسما در رت های دیابتی القا شده با استرپتوزوسین که جیره غذایی پرچرب دریافت کرده اند نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، مرتضی، شاهین، مریم السادات، و عریان، شهربانو. (1388). بررسی اثر عصاره ترکیبی شوید (Anethum) بر روی لیپیدها و لیپوپروتئین های پلاسما در رت های سالم و دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 11(4 (ویژه نامه طب تکمیلی))، 15-25. SID. https://sid.ir/paper/58417/fa

    Vancouver: کپی

    پیری مرتضی، شاهین مریم السادات، عریان شهربانو. بررسی اثر عصاره ترکیبی شوید (Anethum) بر روی لیپیدها و لیپوپروتئین های پلاسما در رت های سالم و دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1388؛11(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)):15-25. Available from: https://sid.ir/paper/58417/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی پیری، مریم السادات شاهین، و شهربانو عریان، “بررسی اثر عصاره ترکیبی شوید (Anethum) بر روی لیپیدها و لیپوپروتئین های پلاسما در رت های سالم و دیابتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 11، no. 4 (ویژه نامه طب تکمیلی)، pp. 15–25، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58417/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button