مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,807
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاهان بادرنجبویه (Melissa officinalis) و بادرشبو (Dracocephalum moldavica) علیه برخی باکتری های بیماریزای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 80 | صفحه پایان 87

چکیده

 زمینه و هدف: استفاده از نگهدارنده های شیمیایی و مضرات آنها, سبب شده که تولید کنندگان مواد غذایی اخیرا گرایش به استفاده از نگهدارنده های طبیعی در مواد غذایی پیدا کنند. اسانس های گیاهی که همان روغن های فرار (volatile oils) می باشند, روغن های مایع و معطر گیاهان اند. گیاهان معطر حاوی اسانس هایی با خواص ضد میکروبی هستند. در این مطالعه اثرات ضدباکتریایی اسانس های بادرنجبویه (Melissa officinalis) و بادرشبو (Dracocephalum moldavica) علیه 4 باکتری بیماریزای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی پس از تهیه باکتری های مورد بررسی, با روش انتشار بر روی دیسک قطر هاله ممانعت از رشد و با روش میکرودایلوشن حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی برای هر دو اسانس بادرنجبویه و بادرشبو تعیین شد و جهت مقایسه نتایج از نرم افزار SPSS با آزمون T test استفاده گردید و سطح اختلاف معنی دار کمتر از 0.05 انتخاب شد (P<0.05).یافته ها: نتایج این مطالعه بیانگر تاثیر ضد میکروبی قوی دو اسانس فوق روی این باکتری ها بود. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با حداقل غلظت ممانعت کنندگی 1.2 mg/mL(برای هر دو اسانس) حساس ترین باکتری در مقابل اسانس های بادرنجبویه و بادرشبو بود. در این میان اسانس بادرنجبویه اثرات ضد باکتریایی قوی تری علیه باکتری های مورد آزمایش در مقایسه با اسانس بادرشبو داشت.نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر توان مهارکنندگی و ضد باکتریایی اسانس های بادرنجبویه و بادرشبو علیه این میکروارگانیسم های بیماریزا می باشد که می تواند بعنوان یک ماده ضد میکروبی گیاهی, جایگزینی مناسب برای ترکیبات شیمیایی ضد باکتری باشد و در صنایع غذایی و داروسازی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احسانی، علی، علیزاده، عمر، هاشمی، محمد، محمدی، شادیه، و خلیلی، سرور. (1394). مقایسه اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاهان بادرنجبویه (Melissa officinalis) و بادرشبو (Dracocephalum moldavica) علیه برخی باکتری های بیماریزای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 17(4)، 80-87. SID. https://sid.ir/paper/58545/fa

    Vancouver: کپی

    احسانی علی، علیزاده عمر، هاشمی محمد، محمدی شادیه، خلیلی سرور. مقایسه اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاهان بادرنجبویه (Melissa officinalis) و بادرشبو (Dracocephalum moldavica) علیه برخی باکتری های بیماریزای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1394؛17(4):80-87. Available from: https://sid.ir/paper/58545/fa

    IEEE: کپی

    علی احسانی، عمر علیزاده، محمد هاشمی، شادیه محمدی، و سرور خلیلی، “مقایسه اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاهان بادرنجبویه (Melissa officinalis) و بادرشبو (Dracocephalum moldavica) علیه برخی باکتری های بیماریزای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 17، no. 4، pp. 80–87، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58545/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button