مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,033
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دکسترومتورفان خوراکی بر شدت درد پس از عمل جراحی آدنوتانسیلکتومی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 53

چکیده

 زمینه و هدف: از مسائل مورد تعقیب در علم پزشکی نوین تسکین درد بعد از اعمال جراحی می باشد. درمان دارویی درد حاد پس از جراحی از طریق یکسری رژیم های دارویی از جمله اپیوئیدها و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) انجام می گیرد. عوارض جانبی این داروها باعث شده تا محققین به فکر جانشینی برای آنها باشند. هدف این مطالعه بررسی مقایسه اثر دکسترومتورفان خوراکی با در مقایسه پلاسبو بر شدت درد بعد از عمل جراحی آدنوتانسیلکتومی در بیماران 3-12 ساله بوده است.روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی 160 کودک 3-12 سال کاندید عمل جراحی آدنوتانسیلکتومی به صورت در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی به چهار گروه مساوی 40 نفره تقسیم شدند. 2 ساعت قبل از عمل به بیماران گروه اول و دوم, 0.5 mg/Kg شربت دکسترومتورفان خوراکی و به گروه های سوم و چهارم پلاسبو داده شد. پس از عمل جراحی و بعد از انتقال بیمار به بخش تا 24 ساعت بعد از عمل به گروه های اول و سوم 0.5 mg/Kg دکسترومتورفان و به گروه های دوم و چهارم پلاسبو داده شد. شدت درد هر 6 ساعت بر اساس جدول Oucher, ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و آنالیز واریانس مشاهدات تکرار شده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها: در تمام گروه ها, بیشترین شدت درد در بدو ورود به بخش و کمترین شدت درد در 24 ساعت بعد از عمل بود. شدت درد در همه گروه ها با سن رابطه معکوس داشت (P<0.05) ولی رابطه معنی داری بین شدت درد و جنس وجود نداشت. شدت درد بین چهار گروه تفاوت معنی داری نداشت ولی شدت درد در هر چهار گروه روند کاهشی معنی داری داشت (P<0.05).نتیجه گیری: بر اساس یافته های بدست آمده دکسترومتورفان خوراکی با دوزی که در این مطالعه تجویز شده درد بعد از عمل آدنوتانسیلکتومی را در اطفال کاهش نمی دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امانی، سروش، مدینه، حسین، و خضرایی، حمیدرضا. (1391). اثر دکسترومتورفان خوراکی بر شدت درد پس از عمل جراحی آدنوتانسیلکتومی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 14(4)، 47-53. SID. https://sid.ir/paper/58615/fa

    Vancouver: کپی

    امانی سروش، مدینه حسین، خضرایی حمیدرضا. اثر دکسترومتورفان خوراکی بر شدت درد پس از عمل جراحی آدنوتانسیلکتومی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1391؛14(4):47-53. Available from: https://sid.ir/paper/58615/fa

    IEEE: کپی

    سروش امانی، حسین مدینه، و حمیدرضا خضرایی، “اثر دکسترومتورفان خوراکی بر شدت درد پس از عمل جراحی آدنوتانسیلکتومی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 14، no. 4، pp. 47–53، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58615/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button