مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

811
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر کرمان

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 62

چکیده

 مقدمه: آلودگی انگلی از طرق مختلف به سلامت انسان آسیب می رساند. یکی از این راهها ایجاد سوء تغذیه است. هدف این مطالعه پی بردن به وضعیت و نوع آلودگی انگلی سبزیجات خوراکی مصرفی در شهر کرمان و ارایه راهکارهای مناسب برای کنترل آلودگی و در نهایت ارتقا سطح بهداشت عمومی منطقه است.روش کار: بررسی در نیمه اول سال 86 انجام شده و از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد. نمونه های سبزی از30  مغازه از 70 مغازه سبزی فروشی شهر کرمان جمع آوری و از نظر وجود آلودگی انگلی با روش رسوبی و با کمک سانتریفوژ مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. تعداد کل نمونه ها135  مورد می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و برای تعیین ارتباط بین نوع سبزی و نوع انگل, آزمون c2 مورد استفاده قرار گرفت.نتایج: بر اساس نتایج حاصله, آلودگی سبزیجات مختلف به تخم هیمنولیپیس %8.88, تخم دیکروسلیم %5.18, تخم تریکوسفال %4.44, تخم آسکاریس و تخم تنیا هر کدام %3.7, تخم تریکوسترونژیلوس 2.96 و کیست ژیاردیا%0.74  می باشد. در مجموع%29.6  سبزیجات آلوده به انگل بودند. در این مطالعه پیازچه بیشترین میزان آلودگی و ریحان و تربچه کم ترین میزان آلودگی را به خود اختصاص دادند.نتیجه گیری: مقایسه درصد آلودگی سبزیجات شهر کرمان در مقایسه با شهرهای دیگر نشان می دهد که درصد آلودگی شهرهای یاسوج, تهران و همدان از کرمان بیشتر و درصد آلودگی شهرهای یزد, اهواز, اصفهان و کرمانشاه از کرمان کمتر است. توصیه می شود که برای ارتقا بهداشت عمومی منطقه در این ارتباط با بالا بردن سطح آگاهی مردم, فرهنگ ضدعفونی مناسب سبزیجات و عدم استفاده از کودهای حیوانی را در مزارع گسترش داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکوتیان، محمد، حسینی، محمد، و بهرامی، حمیده. (1388). بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر کرمان. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، 13(1)، 55-62. SID. https://sid.ir/paper/60740/fa

    Vancouver: کپی

    ملکوتیان محمد، حسینی محمد، بهرامی حمیده. بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر کرمان. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)[Internet]. 1388؛13(1):55-62. Available from: https://sid.ir/paper/60740/fa

    IEEE: کپی

    محمد ملکوتیان، محمد حسینی، و حمیده بهرامی، “بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر کرمان،” مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، vol. 13، no. 1، pp. 55–62، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/60740/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button