مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان سرب، کادمیوم، نیکل و روی در ماهی های کنسرو شده جنوب ایران

صفحات

 صفحه شروع 445 | صفحه پایان 451

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: فلزات سنگین به عنوان آلاینده محیط, یک خطر بالقوه برای موجودات زنده محسوب می شوند. این فلزات موجب وقفه در فعالیت آنزیم ها و اختلال در سنتز ترکیبات ضروری بدن شده, در مقابل تجزیه مقاوم بوده و می توانند در بدن موجودات آبزیان مانند ماهی ها تجمع یابند. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان سرب, کادمیوم, نیکل و روی در ماهی های کنسرو شده جنوب ایران می باشد.روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی و تحلیلی است. از تعداد شانزده نوع تن ماهی کنسروشده در جنوب کشور با روش نمونه گیری تصادفی از هر نوع کنسرو با تاریخ انقضاء یکسال پس از تولید, سه قوطی از مراکز استانهای جنوبی کشور (بندرعباس, اهواز و بوشهر) خریداری گردید. بازه زمانی 2 ماه از 28 فروردین لغایت 30 خرداد سال 1389 برای نمونه برداری و آزمایش انتخاب گردید. از هر نوع کنسرو سه قوطی تهیه گردید و یک نمونه از هر قوطی کنسرو برداشت شد. جمعا 192 نمونه آزمایش انجام گردید. نمونه ها پس از آماده سازی و هضم میزان فلزات سنگین سرب, کادمیوم, نیکل و روی به وسیله دستگاه جذب اتمی شعله ای تعیین مقدار شد. نتایج حاصل از آنالیز نمونه ها با استفاده از آزمونهای توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (ANOVA) با استفاده از نرم افزار SPSS 11.5 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.نتایج: میانگین غلظت سرب, کادمیوم, نیکل و روی در نمونه های تن ماهی کنسروشده جنوب ایران به ترتیب 0.2115±0.11, 0.3519±0.019, 0.4098±0.24, 0.77±0.36 میکروگرم بر گرم بود.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه میانگین غلظت فلزات سنگین مذکور از حد مجاز اعلام شده توسط FAO و  WHOکمتر بود و ارتباط معنی داری بین میزان فلزات سنگین در تن ماهی جنوب با استانداردهای US-EPA مشاهده نگردید. با توجه به اهمیت فلزات سنگین در مواد غذایی و تاثیر آن بر سلامتی انسان پایش مکرر این فلزات در نمونه های مواد غذایی ضرورت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکوتیان، محمد، طاهرگورابی، مهسا، دانش پژوه، محمد، و امیرطاهری، کیومرث. (1391). بررسی میزان سرب, کادمیوم, نیکل و روی در ماهی های کنسرو شده جنوب ایران. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، 16(6)، 445-451. SID. https://sid.ir/paper/60764/fa

    Vancouver: کپی

    ملکوتیان محمد، طاهرگورابی مهسا، دانش پژوه محمد، امیرطاهری کیومرث. بررسی میزان سرب, کادمیوم, نیکل و روی در ماهی های کنسرو شده جنوب ایران. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)[Internet]. 1391؛16(6):445-451. Available from: https://sid.ir/paper/60764/fa

    IEEE: کپی

    محمد ملکوتیان، مهسا طاهرگورابی، محمد دانش پژوه، و کیومرث امیرطاهری، “بررسی میزان سرب, کادمیوم, نیکل و روی در ماهی های کنسرو شده جنوب ایران،” مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، vol. 16، no. 6، pp. 445–451، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/60764/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button