مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

15,045
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

873
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سرکه سیب بر وضعیت کنترل قند و چربی خون در موش‏ صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به شواهد اخیر مبنی بر اثر سرکه بر کاهش قند خون پس از وعده غذا این مطالعه با هدف بررسی اثر سرکه سیب بر قند خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله (HbAlc) و پروفایل لیپیدی موش های صحرایی سالم و دیابتی انجام شد.روش بررسی: 31 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه شاهد سالم, سالم با مصرف سرکه سیب, شاهد دیابتی و دیابتی با مصرف سرکه سیب تقسیم شدند. برای دیابتی کردن موش های صحرایی از داروی استرپتوزوسین استفاده شد. گروه های شاهد غذای استاندارد موش و گروه های مداخله مخلوط غذای استاندارد و سرکه سیب 6 درصد را به مدت 4 هفته دریافت نمودند. در شروع و پایان مطالعه اندازه گیری قند خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله, تری گلیسیرید (TG), کلسترول تام (TC), کلسترول LDL و HDL انجام شد.یافته‏ها: میزان قند خون ناشتا با مصرف سرکه سیب تغییری نداشت اما هموگلوبین گلیکوزیله در گروه دیابتی کاهش معنی داری در مقایسه با قبل از مداخله (P<0.05) هم چنین در مقایسه با گروه شاهد دیابتی (P<0.05) نشان داد. در گروه سالم با مصرف سرکه سیب کاهش LDL (P<0.005) و افزایش (HDL (P<0.005 نسبت به قبل از مداخله هم چنین نسبت به گروه شاهد سالم معنی دار بود. در گروه دیابتی با مصرف سرکه سیب کاهش معنی دار تری گلیسیرید در مقایسه با گروه شاهد دیابتی (P<0.005) و افزایش معنی دار HDL مشاهده شد (P<0.05).نتیجه‏گیری: یافته‏های این بررسی نشان داد مصرف سرکه سیب موجب بهبود پروفایل لیپیدی موش‏های صحرایی سالم و دیابتی, هم چنین کاهش هموگلوبین گلیکوزیله در موش های دیابتی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، آناهیتا، شیشه بر، فریده، سرکاکی، علیرضا، جلالی، محمدطه، و لطیفی، سیدمحمود. (1386). بررسی اثر سرکه سیب بر وضعیت کنترل قند و چربی خون در موش‏ صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 15(61)، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/61032/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری آناهیتا، شیشه بر فریده، سرکاکی علیرضا، جلالی محمدطه، لطیفی سیدمحمود. بررسی اثر سرکه سیب بر وضعیت کنترل قند و چربی خون در موش‏ صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1386؛15(61):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/61032/fa

    IEEE: کپی

    آناهیتا منصوری، فریده شیشه بر، علیرضا سرکاکی، محمدطه جلالی، و سیدمحمود لطیفی، “بررسی اثر سرکه سیب بر وضعیت کنترل قند و چربی خون در موش‏ صحرایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 15، no. 61، pp. 39–48، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61032/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button