مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,156
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات سبزی شاهی (تره تیزک) بر روی چربی های خون

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

کلیدواژه

سبزی شاهی (تره تیزک)Q4

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به شیوع آترواسکلروز و نقش شناخته شده هیپرلپیدمی در ایجاد آن, هم چنین وجود گزارش هایی مبنی بر تاثیر بعضی سبزی ها بر کاهش چربی های خون, این تحقیق به منظور تعیین تاثیر سبزی تره تیزک بر چربی های خون, در کارکنان دانشکده پیرا پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی از نوع Cross-over بر روی 35 نفر با تری گلیسرید کمتر از 400 میلی گرم در دسی لیتر صورت پذیرفت. نمونه ها به طور تصادفی به گروه های مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد روزانه 50 گرم سبزی شاهی دریافت کرده و گروه شاهد سبزی دریافت نکردند. بعد از 3 هفته میزان لیپیدهای سرم اندازه گیری شد. پس از یک هفته استراحت جای افراد گروه مورد و شاهد تعویض و مراحل قبل تکرار شد. تغییرات لیپیدها در داخل گروه با آزمون t مزدوج و بین دو گروه با آزمون t مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: 35 نفر مورد بررسی قرار گرفتند, سطح سرمی لیپیدها در ابتدای تحقیق در گروه های مورد مطالعه مشابه بود. در پایان مطالعه میزان کلسترول در گروه مورد (29±170 میلی گرم در دسی لیتر) به طور معنی داری کمتر از میزان کلسترول در گروه شاهد (±28 201میلی گرم در دسی لیتر) گزارش شد (P<0.01). تفاوت معنی داری در سطح سرمی تری گلیسرید و لیپو پروتئین با دانسیته بالا (HDL-C) بین گروه شاهد و مورد مشاهده نشد. در پایان مطالعه میزان لیپو پروتئین با دانسیته پایین (LDL-C) در گروه شاهد 139±33 میلی گرم در دسی لیتر و در گروه مورد 109.5±31 بود که تفاوت بین دو گروه از نظر آماری معنی دار بود (P<0.001). این تغییرات در داخل گروه ها نیز به لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.0001).نتیجه گیری و توصیه ها: مصرف سبزی شاهی موجب بهبود وضعیت لیپیدهای سرم می گردد. مطالعات آینده نگر گسترده تری را جهت تعیین تاثیر آن در کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز پیشنهاد می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یکرنگیان، عبدالرحیم، پژهان، نوشابه، ولایی، ناصر، و پامروارید، ملیحه. (1381). بررسی اثرات سبزی شاهی (تره تیزک) بر روی چربی های خون . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 10(38)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/61251/fa

    Vancouver: کپی

    یکرنگیان عبدالرحیم، پژهان نوشابه، ولایی ناصر، پامروارید ملیحه. بررسی اثرات سبزی شاهی (تره تیزک) بر روی چربی های خون . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1381؛10(38):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/61251/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرحیم یکرنگیان، نوشابه پژهان، ناصر ولایی، و ملیحه پامروارید، “بررسی اثرات سبزی شاهی (تره تیزک) بر روی چربی های خون ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 10، no. 38، pp. 1–6، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61251/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا