مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,213
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت های مختلف گلوکز بر سمیت سلولی و افزایش گونه های فعال اکسیژن و نقش حفاظتی زعفران در سلول PC12

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و هدف: نوروپاتی از شایع ترین عوارض دیابت است که اعصاب حسی, اتونوم و حرکتی را درگیر می کند. هر چند مکانیسم های سلولی- ملکولی نوروپاتی دیابتی کاملا مشخص نگردیده اند, اما با این حال شواهدی از افزایش گونه های فعال اکسیژن (ROS) در ارتباط با این پدیده, وجود دارد. عصاره زعفران و بعضی از اجزای آن دارای اثرات آنتی اکسیدان می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات محافظت کننده احتمالی عصاره هیدروالکلی زعفران, در مرگ سلولی ناشی از گلوکز در سلول عصبی PC12 به عنوان یک مدل آزمایشگاهی مناسب در مطالعات عصبی انجام گردید.روش بررسی: سمیت سلولی به روش MTT بررسی شد. اندازه گیری گونه های فعال اکسیژن درون سلولی با استفاده از 2',7'- دی کلرو فلورسئین دی استات (DCF-DA) در دستگاه فلوسیتومتری انجام گردید.یافته ها: گلوکز توانست میزان بقای سلولی را به طور معنی داری کاهش دهد. سمیت گلوگز بر سلول های PC12 در حضور عصاره زعفران و گلوتاتیون کاهش یافت. گلوگز همچنین توانست میزان گونه های فعال اکسیژن درون سلولی را در سلول ها افزایش دهد که این افزایش در حضور زعفران و GSH کاهش یافت.نتیجه گیری: افزایش گونه های فعال اکسیژن یک مدیاتور احتمالی در سمیت ناشی از گلوگز در سلول های PC12 می باشد. همچنین زعفران با توجه به اثرات آنتی اکسیدان می تواند به عنوان یک ترکیب امید بخش در درمان نوروپاتی دیابتی در مطالعات حیوانی مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طیرانی نجاران، زهرا، پارسایی، حیدر، و موسوی، سیدهادی. (1389). بررسی غلظت های مختلف گلوکز بر سمیت سلولی و افزایش گونه های فعال اکسیژن و نقش حفاظتی زعفران در سلول PC12. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 18(72)، 42-51. SID. https://sid.ir/paper/61261/fa

    Vancouver: کپی

    طیرانی نجاران زهرا، پارسایی حیدر، موسوی سیدهادی. بررسی غلظت های مختلف گلوکز بر سمیت سلولی و افزایش گونه های فعال اکسیژن و نقش حفاظتی زعفران در سلول PC12. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1389؛18(72):42-51. Available from: https://sid.ir/paper/61261/fa

    IEEE: کپی

    زهرا طیرانی نجاران، حیدر پارسایی، و سیدهادی موسوی، “بررسی غلظت های مختلف گلوکز بر سمیت سلولی و افزایش گونه های فعال اکسیژن و نقش حفاظتی زعفران در سلول PC12،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 18، no. 72، pp. 42–51، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button