مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت میکروبی آب آشامیدنی شهر زنجان در سال 1379

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 50

چکیده

 سابقه و هدف: آب یکی از ناقلان مهم عوامل بیماری زا می باشد. از این رو برای پیشگیری از انتقال بیماری ها, در تهیه و توزیع آب شهری, اقدامات مهمی چون تصفیه و ضدعفونی آب صورت می گیرد. با توجه به اهمیت موضوع و به منظور بررسی کیفیت میکروبی آب آشامیدنی شهر زنجان مطالعه حاضر در سال 1379 انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی برای اطمینان از بهداشتی بودن آب از شاخص های میکروبی و کیفیت کلر زنی استفاده شد. تعداد نمونه ها بر اساس توصیه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و نیز سازمان بهداشت جهانی یک نمونه برای هر ده هزار نفر به اضافه ده نمونه اضافی انتخاب شد. نمونه ها به روش آزمایش تخمیر پنج لوله ای برای گروه کلی فرم ها, مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی کلر باقی مانده از دی اتیل ـ پی ـ فنیلن دی آمین (DPD) با روش رنگ سنجی استفاده شد.یافته ها: با آزمون میکروبی در مراحل احتمالی و تاییدی به ترتیب 95 درصد و 98 درصد نمونه ها شرایط مطلوب بهداشتی را داشتند. از کل موارد کلرسنجی در 8/85 درصد موارد غلظت کلر باقی مانده در حدود 5/0تا 8/0میلی گرم در لیتر (گستره استاندارد و توصیه ملی), در 1.9 درصد موارد غلظت کلر باقی مانده صفر و در بقیه موارد غلظت کمتر یا بیشتر از حدود استاندارد بوده است. هم چنین دو عامل مهم در گندزدایی و بهداشت آب یعنی کدورت و pH نیز اندازه گیری و حدود آن ها مطابق استاندارد یعنی به ترتیب کمتر از یک واحد نفلومتری و 6 الی 8 بوده است.نتیجه گیری و توصیه ها: کیفیت آب آشامیدنی زنجان در حد مطلوب است ولی حضور کلی فرم حتی در مرحله احتمالی, اعلام خطری است که باید مورد پی گیری قرار گیرد. هماهنگی در امور نظارتی و تغییر در نوع کلر مصرفی مثلا استفاده از هیپو کلریت سدیم به جای هیپوکلریت کلسیم توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدیان فضلی، مهران. (1381). کیفیت میکروبی آب آشامیدنی شهر زنجان در سال 1379. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 10(41)، 45-50. SID. https://sid.ir/paper/61359/fa

    Vancouver: کپی

    محمدیان فضلی مهران. کیفیت میکروبی آب آشامیدنی شهر زنجان در سال 1379. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1381؛10(41):45-50. Available from: https://sid.ir/paper/61359/fa

    IEEE: کپی

    مهران محمدیان فضلی، “کیفیت میکروبی آب آشامیدنی شهر زنجان در سال 1379،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 10، no. 41، pp. 45–50، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61359/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button