مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

21,120
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,040
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جینسینگ (Ginseng) بر میزان قندخون، لیپیدسرم وبیومارکرهای کبدی و کلیوی در رت های دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 17

چکیده

 زمینه و هدف: به دنبال سال هاست که از داروهای گیاهی در درمان دیابت استفاده می شود یکی از این داروها ریزوم جینسینگ می باشد. هدف از این مطالعه تعین اثر جینسینگ به صورت داروی خوراکی بر روی قند و دیگر پارامترهای موثر از جمله مارکرهای چربی در رت های دیابتی نر بود که به ندرت مورد بررسی قرار گرفته بودند.روش بررسی: در این بررسی از 30 سر رت نر با محدوده وزنی 25±250 گرم و سن 4 تا 6 ماه با دسترسی آزاد به آب و غذا و در شرایط استاندارد 12 ساعت نور, 12 ساعت تاریکی با دمای محیط 2±21 درجه سانتی گراد استفاده شد. رت ها به صوت تصادفی به 3 گروه 10 سری تقسیم شدند. گروه 1 (گروه شاهد), هیچ گونه دارویی دریافت نکردند. گروه 2 (گروه دیابتی) روزانه 60 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن استروپتوزوسین داخل صفاقی دریافت می کردند. گروه 3 (گروه تیمار) روزانه علاوه بر 60 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم استروپتوزوسین, 150 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن رت, جینسینگ به صورت خوراکی دریافت کردند. در طی این مطالعه که به مدت 6 هفته بود, از هر یک از رت ها در دو نوبت خون گیری گردید. سطح سرمی گلوکز, BUN, کلسترول, تری گلیسرید, ALT, AST هر رت به صورت جداگانه سنجش گردید.یافته ها: با توجه به به نتایج در گروه شاهد, میانگین قندخون 7.9±131.1 میلی گرم در دسی لیتر بود و در گروه دریافت کننده استرپتوزوسین بالای 550 میلی گرم در دسی لیتر رسید و در گروه دریافت کننده جینسینگ میزان قندخون در طی مطالعه کاهش نزولی نزدیک به 50 درصد داشت و به 12.5±269.0 میلی گرم در دسی لیتر رسید. میزان کلسترول در گروه تیمار نسبت به گروه دیابتی در حدود 40 درصد کاهش یافت. آنزیم های ALT ,AST در گروه های تحت درمان و بیمار تفاوت چشمگیری نشان نداد. در برسی مارکر کلیوی BUN از 6.6±71.6 در گروه دیابتی به 5.7±50.1 میلی گرم در دسی لیتر در گروه تحت درمان رسید.نتیجه گیری: نتایج این بررسی مشخص کرد که گیاه جینسینگ در رت های آزمایشگاهی حاوی ماده پایین آورنده گلوکز خون و کاهش دهنده عوارض ناشی از دیابت از جمله کنترل چربی های خون می باشد, اما برای استفاده در انسان نیاز به بررسی بیشتری دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدحجت، عمواوغلی تبریزی، بهرام، و مظلوم مقدم، سیدسعیدرضا. (1390). بررسی اثر جینسینگ (Ginseng) بر میزان قندخون, لیپیدسرم وبیومارکرهای کبدی و کلیوی در رت های دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 19(75)، 11-17. SID. https://sid.ir/paper/61375/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدحجت، عمواوغلی تبریزی بهرام، مظلوم مقدم سیدسعیدرضا. بررسی اثر جینسینگ (Ginseng) بر میزان قندخون, لیپیدسرم وبیومارکرهای کبدی و کلیوی در رت های دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1390؛19(75):11-17. Available from: https://sid.ir/paper/61375/fa

    IEEE: کپی

    سیدحجت حسینی، بهرام عمواوغلی تبریزی، و سیدسعیدرضا مظلوم مقدم، “بررسی اثر جینسینگ (Ginseng) بر میزان قندخون, لیپیدسرم وبیومارکرهای کبدی و کلیوی در رت های دیابتی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 19، no. 75، pp. 11–17، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61375/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button