مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پلی مرفیسم I405V ژن CETP بر پاسخ لیپیدی به تغییر ترکیب اسیدهای چرب رژیم غذایی

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 61

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری آترواسکلروز ناشی از یک تقابل پیچیده بین ژنتیک و عوامل محیطی می باشد. برداشت کلسترول از بافت های محیطی و انتقال آن به کبد که فرآیند انتقال معکوس کلسترول (RCT) نامیده می شود, نقش بسیار مهمی در پیشگیری از آترواسکلروز دارد. ذرات HDL و پروتئین انتقال دهنده کلسترول (CETP) از اجز ای مهمRCT  محسوب می شوند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پلی مرفیسم I405V ژن CETP بر پاسخ به تغییر نسبت اسیدهای چرب چند غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع ( Pبه S) بود.روش بررسی: جمعیت مورد مطالعه شامل 85 فرد سالم با ژنوتیپ های مختلفI405V  ( 35نفر II, 36 نفر IV,14  نفرVV ) بود, که طی دو دوره 28 روزه مورد مطالعه قرار گرفتند. نسبتP  بهS  رژیم غذایی دوره اول 1 به 2 (غنی از اسیدهای چرب چند غیراشباع یاPUFA ) و دوره دوم 0.3 (غنی از اسیدهای چرب اشباع یا(SFA  بود. در ابتدا و انتهای هر دوره پروفایل لیپیدی افراد تعیین شد.یافته ها: در آغاز مطالعه مقدار لیپیدها و لیپو پروتئین های گروه های ژنوتیپی تفاوت معنی داری نداشت. پس از رژیم غذایی غنی از SFA کاهش غلظت آپولیپوپروتئین A-I و  HDL-C افرادی که دارای الل V بودند, بیشتر از افراد با ژنوتیپII  بود.نتیجه گیری: پلی مرفیسم I405V ژن CETP تغییرات نامطلوب ApoA-I و HDL-C ناشی از کاهش نسبتP  بهS  رژیم غذایی را تشدید می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دارابی امین، مسعود، ابوالفتحی، علی اکبر، استادرحیمی، علیرضا، کاظمی، عبدالحسن، شاکر، مقصود، و نوری، محمد. (1388). تاثیر پلی مرفیسم I405V ژن CETP بر پاسخ لیپیدی به تغییر ترکیب اسیدهای چرب رژیم غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 17(69)، 54-61. SID. https://sid.ir/paper/61436/fa

    Vancouver: کپی

    دارابی امین مسعود، ابوالفتحی علی اکبر، استادرحیمی علیرضا، کاظمی عبدالحسن، شاکر مقصود، نوری محمد. تاثیر پلی مرفیسم I405V ژن CETP بر پاسخ لیپیدی به تغییر ترکیب اسیدهای چرب رژیم غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1388؛17(69):54-61. Available from: https://sid.ir/paper/61436/fa

    IEEE: کپی

    مسعود دارابی امین، علی اکبر ابوالفتحی، علیرضا استادرحیمی، عبدالحسن کاظمی، مقصود شاکر، و محمد نوری، “تاثیر پلی مرفیسم I405V ژن CETP بر پاسخ لیپیدی به تغییر ترکیب اسیدهای چرب رژیم غذایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 17، no. 69، pp. 54–61، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61436/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button