مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,057
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف گلوکز خوراکی بر سطح کورتیزول پرستاران شب کار

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 61

چکیده

 اهداف: استرس محیط کار و شیفت شبانه در پرستاران, با تغییراتی در سطح کورتیزول سرم همراه است که می تواند اختلالات جسمی و روحی در پرستاران ایجاد کند. نظر به اهمیت سلامت پرستاران و امنیت بیماران, این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف گلوکز خوراکی بر سطح کورتیزول پرستاران شب کار اجرا شد.روش ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1390 انجام شد, 60 نفر از پرستاران مرد در دو بیمارستان آموزشی شهر تهران به طور هدفمند انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. غلظت گلوکز و کورتیزول خون هر دو گروه در ساعت 4 بامداد اندازه گیری شد. سپس گروه آزمون, 75 گرم گلوکز خوراکی محلول در 250 میلی لیتر آب به صورت شربت و گروه شاهد نیز با حجم یکسان آب نوشیدند. مجددا غلظت گلوکز و کورتیزول خون هر دو گروه یک ساعت بعد به ترتیب با استفاده از گلوکومتر و تست الایزا اندازه گیری شد. یافته ها با آزمون کولموگروف - اسمیرنوف, آزمون T مستقل و زوجی و آزمون همبستگی پیرسون به کمک نرم افزار SPSS 15 تحلیل شد.یافته ها: غلظت کورتیزول پلاسما در دو گروه آزمون و شاهد با فاصله یک ساعت پس از مصرف گلوکز کاهش یافت. با وجود این که میزان کورتیزول در دو گروه بعد از مداخله متفاوت بود, اما اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (P>0.05).نتیجه گیری: با وجود این که سطح غلظت گلوکز خون بر چرخه ترشح کورتیزول در بدن موثر است, اما بین مصرف وعده سبک غذایی سرشار از گلوکز در پایان یک شیفت شبانه پرستاری و کاهش غلظت کورتیزول سرم ارتباط معنی داری وجود ندارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حسین، محمودی، حسین، دانشمندی، محمد، عبادی، عباس، سیرتی نیر، مسعود، و جعفری، مهوش. (1391). تاثیر مصرف گلوکز خوراکی بر سطح کورتیزول پرستاران شب کار. مجله طب نظامی، 14(1 (مسلسل 51))، 57-61. SID. https://sid.ir/paper/62120/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حسین، محمودی حسین، دانشمندی محمد، عبادی عباس، سیرتی نیر مسعود، جعفری مهوش. تاثیر مصرف گلوکز خوراکی بر سطح کورتیزول پرستاران شب کار. مجله طب نظامی[Internet]. 1391؛14(1 (مسلسل 51)):57-61. Available from: https://sid.ir/paper/62120/fa

    IEEE: کپی

    حسین امیری، حسین محمودی، محمد دانشمندی، عباس عبادی، مسعود سیرتی نیر، و مهوش جعفری، “تاثیر مصرف گلوکز خوراکی بر سطح کورتیزول پرستاران شب کار،” مجله طب نظامی، vol. 14، no. 1 (مسلسل 51)، pp. 57–61، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/62120/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button