مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی لاکتوباسیلوس ها از گوشت گاو و ارزیابی اثر ضدباکتریایی آن ها بر لیستریا مونوسیتوژنز

صفحات

 صفحه شروع 130 | صفحه پایان 139

چکیده

 پیش زمینه و هدف: با افزایش مصرف غذاهای آماده نگهداری شده در یخچال به منظور حفظ خصوصیات حسی, فرآوری های کمتری بر روی آن ها انجام می گیرد, که این می تواند منجر به ظهور خطرات میکروبی شود. در بین باکتری های با منشا غذایی لیستریا مونوسیتوژنز ازنظر سلامت عمومی حائز اهمیت می باشد و منجر به بیماری و حتی مرگ در افراد مسن, باردار و دارای ضعف سیستم ایمنی می شود. باکتری های اسیدلاکتیک به دلیل اینکه برای انسان بی خطر هستند به عنوان کنترل زیستی در مواد غذایی مطرح اند. هدف این مطالعه استفاده از لاکتوباسیل در کنترل رشد لیستریامونوسیتوژنز می باشد.مواد و روش کار: 65 نمونه گوشت از کشتارگاه ارومیه تهیه شد. سویه های جداشده ابتدا با روش های فنوتیپی (مورفولوژی, رنگ آمیزی گرم و تست کاتالاز) مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور شناسایی دقیق تر از تست تخمیر قندها و روش مولکولی نیز استفاده گردید. سپس خاصیت ضدباکتریایی آن ها برعلیه لیستریا مونوسیتوژنز با دو روش چاهک و نقطه گذاری مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: 6 سویه از باکتری های اسیدلاکتیک به روش مولکولی شناسایی شدند, که در تست های ضدباکتریایی اثر خوبی در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز نشان دادند.بحث و نتیجه گیری: لاکتوباسیل ها به طور طبیعی در اغلب مواد غذایی وجود دارند و از زمان های قدیم به عنوان نگه دارنده های طبیعی در مواد غذایی مطرح بودند. نتایج نشان داد که می توان از لاکتوباسیل ها به عنوان یک عامل زیستی در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خلیلی صدقیانی، سرور، تاجیک، حسین، و علی اکبرلو، جواد. (1395). جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی لاکتوباسیلوس ها از گوشت گاو و ارزیابی اثر ضدباکتریایی آن ها بر لیستریا مونوسیتوژنز. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 27(2)، 130-139. SID. https://sid.ir/paper/63749/fa

    Vancouver: کپی

    خلیلی صدقیانی سرور، تاجیک حسین، علی اکبرلو جواد. جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی لاکتوباسیلوس ها از گوشت گاو و ارزیابی اثر ضدباکتریایی آن ها بر لیستریا مونوسیتوژنز. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1395؛27(2):130-139. Available from: https://sid.ir/paper/63749/fa

    IEEE: کپی

    سرور خلیلی صدقیانی، حسین تاجیک، و جواد علی اکبرلو، “جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی لاکتوباسیلوس ها از گوشت گاو و ارزیابی اثر ضدباکتریایی آن ها بر لیستریا مونوسیتوژنز،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 27، no. 2، pp. 130–139، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63749/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button