Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,292
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها بر روی تمایل LDL به رسپتور مربوطه: مدلی برای جلوگیری از آترواسکلروز

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 مقدمه و هدف: شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد واکنش اکسیداسیون لیپوپروتیین با چگالی کم (LDL) نقش مهمی در آتروژنز دارد. وقتی LDL اکسید می شود, تمایل آن به رسپتورش کاهش می یابد. جمع شدن LDL اکسیده در ماکروفاژها, منجر به پیدایش سلولهای کف آلود و تشکیل شدن آرترواسکلروز می گردد. سالهاست که توجه محققان بر روی یافتن ترکیبات آنتی اکسیدانی که مانع از اکسیداسیون LDL شوند. بدون اینکه اثرات مخربی داشته باشند قرار گرفته است. اخیرا, فلاونوییدها به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدان مورد توجه قرار گرفته اند. هدف از این تحقیق, احتمال استفاده از این ترکیبات در پیشگیری یا درمان آرترواسکلروز است. مواد و روش: در این مطالعه اثرات چهار ترکیب فلاونوییدی به نام های: ژینستین, کولرستین, مورین و نارینجین بر روی تمایل LDL طبیعی و اکسیده (با یونهای Cu+2) به رسپتورش در سطح سلول های بافت آدرنال گوسفند و در حضور LDL نشاندار شده با فلورستین ایزوتیوسیانات (FITC), مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور, پس از جداسازی محلول LDL از سرم نرمال وانکوباسیون آن فلاونوییدهای فوق, واکنش اکسیداسیون بر روی آن انجام گرفت و مقداری از محلول LDL با FITC, نشاندار گردید و سپس همه محلول های فوق به محیط شامل سلولهای بافت آدرنال (که حاوی رسپتور LDL هستند) اضافه شد و شدت فلورسانس مایع رویی مخلوط آزمایش پس از سانتریفوژ, در اسپکتروفلوریمتر خوانده شد. نتایج: نتایج حاصل نشان داد که میان 4 فلاونوئید مورد مطالعه, «کوئرستین» دارای بیشترین اثر بر روی افزایش تمایل LDL به رسیتور مربوطه می باشد (برای LDL طبیعی 30 درصد و برای LDL اکسیده 75 درصد). ترتیب اثرات این ترکیبات به صورت زیر است: نارینجین< ژینستین< مورین< کوئرستین. اثرات این ترکیبات وابسته به دوز است و بهترین غلظت به دست آمده در این بررسی برابر 200 میکرومولار است. بحث: این یافته ها بیانگر این است که به احتمال, برخی فلاونوییدها با اثر بر روی تمایل LDL به رسپتورش می تواند از ایجاد آرترواسکلروز پیشگیری نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، محمدرضا. (1381). مطالعه خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها بر روی تمایل LDL به رسپتور مربوطه: مدلی برای جلوگیری از آترواسکلروز. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 13(1)، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/63933/fa

    Vancouver: کپی

    صفری محمدرضا. مطالعه خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها بر روی تمایل LDL به رسپتور مربوطه: مدلی برای جلوگیری از آترواسکلروز. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1381؛13(1):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/63933/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا صفری، “مطالعه خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها بر روی تمایل LDL به رسپتور مربوطه: مدلی برای جلوگیری از آترواسکلروز،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 13، no. 1، pp. 51–60، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63933/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا