مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,252
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه رایحه اسانس میخک و نعناع فلفلی بر شدت درد و اضطراب مرحله اول زایمان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 مقدمه: امروزه استفاده از روش های غیردارویی و طب مکمل به منظور کاهش درد و اضطراب زایمان رو به افزایش است, لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه رایحه اسانس میخک و نعناع فلفلی بر شدت درد و اضطراب مرحله اول زایمان انجام شد.روش کار: این کارآزمایی بالینی در سال 1393 بر روی 126 نفر از زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان کمالی کرج به تفکیک در دو گروه میخک (63 نفر) و نعناع فلفلی (63 نفر) انجام گردید. رایحه درمانی از دیلاتاسیون 4-3 سانتی متر آغاز شد. در گروه اول 0.2 میلی لیتر اسانس نعناع فلفلی و در گروه دوم 0.2 میلی لیتر اسانس میخک به گاز آغشته و به یقه لباس نمونه ها متصل شد و هر نیم ساعت تجویز اسانس مربوطه تکرار شد. شدت درد در دیلاتاسیون های 4-3, 7-5 و 10-8 سانتی متر و شدت اضطراب در دیلاتاسیون های 4-3 و 10-8 سانتی متر اندازه گیری شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه فردی و مامایی, اضطراب اسپیل برگر, چک لیست مشاهده معاینه و خط کش درد مک گیل بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون های تی مستقل, کای دو و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از 0.5 معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: بعد از مداخله در گروه میخک در مقایسه با نعناع فلفلی در دو متغیر شدت درد و میزان اضطراب, تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد (p<0.001). لازم به ذکر است که در هر دو گروه شدت درد در دیلاتاسیون های 4-3, 7-5 و 10-8 کاهش یافت, ولی میزان کاهش شدت درد در گروه رایحه درمانی با میخک نسبت به اسانس نعناع فلفلی بیشتر بود. همچنین میزان اضطراب آشکار نیز در دیلاتاسیون های 4-3 و 10-8 در هر دو گروه کاهش یافت, ولی میزان کاهش اضطراب در گروه رایحه درمانی با میخک نسبت به اسانس نعناع فلفلی بیشتر بود.نتیجه گیری: رایحه درمانی با اسانس میخک در مقایسه با نعناع فلفلی به میزان بیشتری باعث کاهش درد و سطح اضطراب هنگام زایمان می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ازگلی، گیتی، ترکاشوند، شکوفه، صالحی مقدم، فاطمه، برومندنیا، نسرین، مجاب، فراز، و مینویی، سونیا. (1395). مقایسه رایحه اسانس میخک و نعناع فلفلی بر شدت درد و اضطراب مرحله اول زایمان. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 19(21)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/64617/fa

Vancouver: کپی

ازگلی گیتی، ترکاشوند شکوفه، صالحی مقدم فاطمه، برومندنیا نسرین، مجاب فراز، مینویی سونیا. مقایسه رایحه اسانس میخک و نعناع فلفلی بر شدت درد و اضطراب مرحله اول زایمان. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1395؛19(21):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/64617/fa

IEEE: کپی

گیتی ازگلی، شکوفه ترکاشوند، فاطمه صالحی مقدم، نسرین برومندنیا، فراز مجاب، و سونیا مینویی، “مقایسه رایحه اسانس میخک و نعناع فلفلی بر شدت درد و اضطراب مرحله اول زایمان،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 19، no. 21، pp. 1–11، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64617/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button