مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مصرف آب زرشک بر مقادیر سرمی آنزیم های کبدی به دنبال فعالیت خسته کننده در دختران فعال

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 25

چکیده

 مقدمه: زرشک دارای ترکیبات زیست فعال با خواص دارویی و درمانی می باشد. با توجه تغییرات نامطلوب آنزیم های کبدی به دنبال فعالیت خسته کننده, مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف آب زرشک بر سطح سرمی آنزیم های کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز (AST), آلکالین فسفاتاز (ALP) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) پیرو یک جلسه فعالیت خسته کننده در دختران فعال انجام شد. روش کار: این مطالعه نیمه تجربی در سال 1396 بر روی 20 دختر فعال در مشهد انجام شد. افراد به دو گروه 10 نفره مکمل و دارونما تقسیم شدند. پس از مکمل دهی 2 هفته ای (250 میلی لیتر آب زرشک و دارونما), آزمودنی ها در یک فعالیت خسته کننده شرکت نمودند. تغییرات آنزیم های کبدی مورد مطالعه (AST, ALP, ALT) طی سه مرحله (حالت پایه, پس از دوره مکمل دهی, پس از فعالیت ورزشی) اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) و Excel (2010) و آزمون های تی تست مستقل, آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرّر و آزمون تعقیبی بانفرونی صورت گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: مصرف آب زرشک باعث کاهش معنادار آنزیم های AST (021/0=p), ALP (018/0=p) و ALT (014/0=p) در گروه مکمل شد و فعالیت خسته کننده باعث افزایش معنادار هر سه آنزیم در دو گروه شد, این در حالی بود که دامنه تغییرات هر سه آنزیم AST (021/0=p), ALP (019/0=p) و ALT (012/0=p) بلافاصله پس از فعالیت در گروه مصرف کننده آب زرشک به طور معناداری کمتر از گروه دارونما بود و مصرف آب زرشک توانسته بود به طور معناداری از افزایش مقادیر AST, ALP و ALT بلافاصله پس از فعالیت خسته کننده ممانعت کند. نتیجه گیری: مکمل دهی آب زرشک می تواند از افزایش فیزیولوژیکی آنزیم های کبدی ناشی از فعالیت خسته کننده در دختران فعال پیش گیری کند و نقش مهمی در تغییرات مطلوب آنزیم های کبدی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسکندری، مژگان، هوشمندمقدم، بابک، فتحی، مهرداد، و بختیاری، علی. (1398). تأثیر مصرف آب زرشک بر مقادیر سرمی آنزیم های کبدی به دنبال فعالیت خسته کننده در دختران فعال. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 22(2 )، 17-25. SID. https://sid.ir/paper/65203/fa

    Vancouver: کپی

    اسکندری مژگان، هوشمندمقدم بابک، فتحی مهرداد، بختیاری علی. تأثیر مصرف آب زرشک بر مقادیر سرمی آنزیم های کبدی به دنبال فعالیت خسته کننده در دختران فعال. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1398؛22(2 ):17-25. Available from: https://sid.ir/paper/65203/fa

    IEEE: کپی

    مژگان اسکندری، بابک هوشمندمقدم، مهرداد فتحی، و علی بختیاری، “تأثیر مصرف آب زرشک بر مقادیر سرمی آنزیم های کبدی به دنبال فعالیت خسته کننده در دختران فعال،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 22، no. 2 ، pp. 17–25، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/65203/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button