مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر گلوکز خوراکی بر شدت درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 9

کلیدواژه

چکیده

 زمینه و هدف: متاسفانه در گذشته اهمیت مساله درد نوزادان کمتر مورد توجه قرار گرفته ولی اکنون به دلیل مشخص شدن عوارض متعددی که به دنبال روشهای درمانی دردناک به وجود می آید, اهمیت آن مشخص و مورد توجه جدی محققان قرار گرفته است. از طرف دیگر مداخلات دردناک پزشکی و پرستاری در بخشهای نوزادان بسیار بالاست و توصیه درمانهای غیر دارویی در جهت کاهش درد و کنترل آن هنگام مداخلات دردناک بسیار ارزشمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر گلوکز خوراکی بر شدت درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای, 93 نوزاد به طور تصادفی به سه گروه مساوی شامل دو گروه تجربی (گروه های 1 و 2) و یک گروه شاهد (گروه 3) تقسیم و مورد تحقیق قرار گرفتند. مطالعه به صورت دو سوکور انجام شد. به نوزادان گروه یک تجربی مقدار 2 میلی لیتر گلوکز خوراکی 25% و به گروه دو تجربی, 2 میلی لیتر آب مقطر استریل خورانده شد و پس از 2 دقیقه واکسن هپاتیتB  تزریق شد. جهت تعیین شدت درد از مقیاس Neonatal Infant Pain Scale (NIPS) استفاده شد. در مورد گروه سوم (شاهد) هیچ مداخله درمانی انجام نشد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری Chi-Square, آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و کمترین تفاوت معنی دار (LSD) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نمره درد به طور مشخصی در نوزادانی که گلوکز خوراکی 25% دریافت کرده بودند, نسبت به دو گروه دیگر کمتربود. میانگین نمره درد در گروههای اول, دوم و سوم به ترتیب 90/2, 29/5 و 45/5 محاسبه گردید. مقایسه شدت درد در سه گروه نشان داد که اختلاف معنی داری بین گروه یک و دو گروه دیگر وجود دارد (P=0.001) ولی بین گروه دوم و سوم اختلاف معنی دار نبود.نتیجه گیری: تجویز 2 میلی لیتر محلول گلوکز خوراکی 25% هنگام انجام تزریقات نوزادان می تواند اثر ضد درد قابل توجهی داشته باشد؛ بنابراین با توجه به بی خطر, ارزان و در دسترس بودن این محلول می توان از آن به عنوان یک ضد درد به هنگام انجام شیوه های دردناک در نوزادان استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایرانی، حسن، اثنی عشری، منصوره، معروضی، پرویز، و ناصری، فاطمه. (1384). تاثیر گلوکز خوراکی بر شدت درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون. افق دانش، 11(1)، 5-9. SID. https://sid.ir/paper/68310/fa

    Vancouver: کپی

    ایرانی حسن، اثنی عشری منصوره، معروضی پرویز، ناصری فاطمه. تاثیر گلوکز خوراکی بر شدت درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون. افق دانش[Internet]. 1384؛11(1):5-9. Available from: https://sid.ir/paper/68310/fa

    IEEE: کپی

    حسن ایرانی، منصوره اثنی عشری، پرویز معروضی، و فاطمه ناصری، “تاثیر گلوکز خوراکی بر شدت درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون،” افق دانش، vol. 11، no. 1، pp. 5–9، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68310/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button