Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

925
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان مشهد

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 46

چکیده

 زمینه و هدف: شیر خام و فرآورده های آن به دلیل کامل بودن و سهولت آلودگی منشأ برخی از بیماریهای مهم تغذیه ای هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی بستنی های سنتی مصرفی از نظر آلودگی انجام گردید. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی, به طور تصادفی تعداد 100 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده, از مناطق مختلف شهر مشهد جمع آوری و به منظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آنالیز واریانس و بر حسب فصل و منطقه مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: 91% از نمونه ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز (/gr 105×5<) بودند. 84% از نمونه ها آلوده به باکتری های خانواده انتروباکتریاسه به میزان بیشتر از حد مجاز (/gr 102<) و 67% از نمونه ها آلوده به استافیلوکوکوس آروئوس بیشتر از حد مجاز (/gr 102<) بودند. اشریشیاکلی از 11% نمونه ها جدا گردید؛ تمامی نمونه ها از نظر سالمونلا منفی بودند. نتیجه گیری: درصد بالایی از بستنی های سنتی از نظر کیفیت بهداشتی با استانداردهای موجود منطبق نبودند. پاستوریزاسیون مخلوط اولیه بستنی با اعمال حرارت کافی بر روی آن به منظور کنترل آلودگیهای اولیه به افزایش سطح کیفیت بهداشتی این فرآورده کمک می نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مختاریان دلویی، حسین، محسن زاده، محمد، و خضری، محمد. (1383). بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان مشهد. افق دانش، 10(1)، 42-46. SID. https://sid.ir/paper/68399/fa

    Vancouver: کپی

    مختاریان دلویی حسین، محسن زاده محمد، خضری محمد. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان مشهد. افق دانش[Internet]. 1383؛10(1):42-46. Available from: https://sid.ir/paper/68399/fa

    IEEE: کپی

    حسین مختاریان دلویی، محمد محسن زاده، و محمد خضری، “بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان مشهد،” افق دانش، vol. 10، no. 1، pp. 42–46، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68399/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا