مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی اسانس روغنی آویشن شیرازی بر هشت گونه پاتوژن گوارشی

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 161

چکیده

 اهداف: با شیوع مقاومت های آنتی بیوتیکی در سال های اخیر تمایل به استفاده از طب گیاهی توسعه یافته و مواد ضدباکتریایی مشتق از گیاهان کاربردهای زیادی در کنترل میکروارگانیزم ها پیدا کرده است. آویشن یکی از گیاهان دارویی است که در سال های اخیر اثرات فارماکولوژیک و آنتی بیوتیکی آن مورد بررسی و بحث است. هدف از تحقیق حاضر, بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس آویشن شیرازی بر 8 گونه باکتری پاتوژن گوارشی بود.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, اسانس آویشن شیرازی به روش تقطیر با بخار آب توسط دستگاه کلونجر استخراج شد. سپس با استفاده از روش میکرودایلوشن براث, حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس آویشن شیرازی علیه 8 گونه استاندارد باکتریایی پاتوژن تعیین شد. هر آزمایش سه بار تکرار شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: میانگین MIC اسانس آویشن شیرازی در بین باکتری های مورد آزمایش, تفاوت معنی داری داشت (p<0.001), به طوری که بیشترین حساسیت نسبت به این اسانس در باسیلوس سرئوس و کمترین حساسیت در سودوموناس آئروژینوزا وجود داشت. MBC اسانس آویشن شیرازی در میان باکتری های مورد مطالعه تفاوت معنی داری نداشت (p=0.073).نتیجه گیری: اسانس آویشن شیرازی اثرات ضدباکتریایی قابل توجهی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زارع بیدکی، مجید، عرب، مینا، خزاعی، محترمه، افکار، احسان، و زردست، محمود. (1394). اثر ضدباکتریایی اسانس روغنی آویشن شیرازی بر هشت گونه پاتوژن گوارشی. افق دانش، 21(3)، 155-161. SID. https://sid.ir/paper/68677/fa

    Vancouver: کپی

    زارع بیدکی مجید، عرب مینا، خزاعی محترمه، افکار احسان، زردست محمود. اثر ضدباکتریایی اسانس روغنی آویشن شیرازی بر هشت گونه پاتوژن گوارشی. افق دانش[Internet]. 1394؛21(3):155-161. Available from: https://sid.ir/paper/68677/fa

    IEEE: کپی

    مجید زارع بیدکی، مینا عرب، محترمه خزاعی، احسان افکار، و محمود زردست، “اثر ضدباکتریایی اسانس روغنی آویشن شیرازی بر هشت گونه پاتوژن گوارشی،” افق دانش، vol. 21، no. 3، pp. 155–161، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68677/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button