مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی گناباد

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 64

چکیده

 زمینه و هدف: بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و PH نزدیک به خنثی (7-6) محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیزم ها می باشد و بستنی های آلوده به اشریشیاکلی از عوامل اسهال هستند. اشریشیاکلی یکی از باکتری های پاتوژن است که افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به اغلب آنتی بیوتیک ها نشان داده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی در شهرستان گناباد می باشد.روش تحقیق: این مطالعه مقطعی بر روی 523 نمونه بستنی سنتی در شهرستان گناباد که به طور تصادفی ساده از مراکز عرضه و فروش این فرآورده انتخاب شده بودند, از فروردین 1387 لغایت آبان 1388 انجام گردید. تست آنتی بیوگرام بر روی اشریشیاکلی های جدا شده با استفاده از روش انتشار دیسک کربی- بائر بر روی محیط مولر هینتون آگار صورت گرفت و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: 126 نمونه بستنی از لحاظ وجود اشریشیاکلی مثبت بود. تمامی اشریشیاکلی های جدا شده نسبت به آموکسی سیلین و آموکسی کلاو مقاوم بودند, ضمنا 99.2 درصد باکتری های جدا شده, نسبت به اریترومایسین مقاوم بودند ولی 89.68 درصد باکتری های جدا شده نسبت به سفتی زوکسیم و 64.28 درصد نسبت به سفتیریاکسون حساس بودند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که جهت شروع درمان تجربی اسهال های ناشی از بستنی های آلوده به اشریشیاکلی, بهترین آنتی بیوتیک ها سفتی زوکسیم و سفتریاکسون می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریعتی فر، نبی، مختاریان دلویی، حسین، محمدزاده مقدم، مرتضی، و قهرمانی، محمد. (1389). بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی گناباد. افق دانش، 16(4 (پیاپی 50))، 58-64. SID. https://sid.ir/paper/68739/fa

    Vancouver: کپی

    شریعتی فر نبی، مختاریان دلویی حسین، محمدزاده مقدم مرتضی، قهرمانی محمد. بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی گناباد. افق دانش[Internet]. 1389؛16(4 (پیاپی 50)):58-64. Available from: https://sid.ir/paper/68739/fa

    IEEE: کپی

    نبی شریعتی فر، حسین مختاریان دلویی، مرتضی محمدزاده مقدم، و محمد قهرمانی، “بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی گناباد،” افق دانش، vol. 16، no. 4 (پیاپی 50)، pp. 58–64، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button