مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیب های روغن اسانسی گیاه Stachys lavandulifolia Vahl و اثرات ضد میکربی آنها

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 50

چکیده

 جنس Stachys بیش از 270 گونه دارد و یکی از بزرگترین جنس های تیره لابیاته محسوب می شود. اسانس به دست آمده از گیاه Stachys lavandulifolia بوسیله دستگاه GC و GC/MS آنالیز گردید. بررسی اثرات ضد میکربی نیز با روش حفر چاهک و اندازه گیری قطر هاله بازدارندگی رشد صورت گرفت.نتایج نشان داد که اصلی ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس این گیاه از گروه هیدروکربنهای مونوترپنی است. 14 ترکیب در روغن اسانسی این گیاه شناسایی شد که 90.96% از کل اسانس را شامل می شود, در بین ترکیبات شناسایی شده a-Terpinene (20%), a-Pinene (16.3%), Myrcene (20.9%) و Bicyclogermacrene (8.7%) ترکیبات اصلی محسوب می شوند. نتایج بررسی اثرات ضد میکربی اسانس گیاه St. lavandulifolia نیز نشان داد که اسانس گیاه مذکور بر علیه باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی Salemonella typhi PTCC 1185, Staphylococcus epidermidis PTCC 1349) و E. coli PTCC 1330 دارای اثرات ضد میکربی بالایی است (قطر هاله بازدارندگی رشد به ترتیب 29, 31 و 25 میلی متر). کمترین اثر ضد میکربی اسانس مورد مطالعه بر علیه Haemophilus influenza و Bacillus cereus مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمزه، روستاییان، عبدالحسین، لاری یزدی، حسین، و حقیرچهرگانی، عبدالکریم. (1387). شناسایی ترکیب های روغن اسانسی گیاه Stachys lavandulifolia Vahl و اثرات ضد میکربی آنها. علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، 18(1/70 (ویژه نامه زیست شناسی))، 43-50. SID. https://sid.ir/paper/70490/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمزه، روستاییان عبدالحسین، لاری یزدی حسین، حقیرچهرگانی عبدالکریم. شناسایی ترکیب های روغن اسانسی گیاه Stachys lavandulifolia Vahl و اثرات ضد میکربی آنها. علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)[Internet]. 1387؛18(1/70 (ویژه نامه زیست شناسی)):43-50. Available from: https://sid.ir/paper/70490/fa

    IEEE: کپی

    حمزه امیری، عبدالحسین روستاییان، حسین لاری یزدی، و عبدالکریم حقیرچهرگانی، “شناسایی ترکیب های روغن اسانسی گیاه Stachys lavandulifolia Vahl و اثرات ضد میکربی آنها،” علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، vol. 18، no. 1/70 (ویژه نامه زیست شناسی)، pp. 43–50، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/70490/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button