مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,104
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ترکیبات تام فنولی، فلاونوئیدی، آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 66

چکیده

 زمینه و هدف: گیاه ولیک با نام علمی Crataegus elbursensis یکی از گونه های مهم خانواده Rosaceae است که توزیع گسترده ای در مناطق جنگلی شمال ایران دارد. در این پژوهش, ویژگی های آنتی اکسیدانی, ضدباکتریایی و محتوای تام ترکیبات فنولی, فلاونوئیدی و آنتوسیانینی عصاره استونی میوه های ولیک ایرانی مورد بررسی قرار گرفتمواد و روش ها: عصاره گیری به روش خیساندن در حلال استون 80 درصد انجام شد. میزان تام ترکیبات فنول, فلاونوئید و آنتوسیانین عصاره به روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. فعالیت ضد رادیکالی عصاره با آزمون مهار رادیکال های (DPPH (diphenyl-1- picrylhydrazyl2, 2- بررسی و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT (غلظت های 50, 75, 100, 250 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر) مقایسه گردید. همچنین پایداری عصاره در pHهای مختلف (4, 7 و 9) و نیز فعالیت ضدباکتریایی عصاره به روش براث میکرودایلوشن مورد بررسی قرارگرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SAS و آزمون دانکن تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: عصاره فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری از BHT نشان داد. همچنین در بررسی پایداری عصاره در pHهای مختلف, فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بدون تغییر باقی ماند. عصاره فعالیت ضدمیکروبی قابل ملاحظه ای در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی نشان داد. بیشترین اثر باکتری کشی عصاره مربوط به باسیلوس سابتیلیس (MBC=20 mg/ml) بود در حالی که سالمونلا انتریکا مقاوم ترین باکتری به عصاره (MBC=mg/ml 20) شناخته شد.نتیجه گیری: نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که میوه ولیک به عنوان منبع غنی و بالقوه از ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قابل استفاده در صنعت غذا و دارو در جهت حفظ سلامت انسان می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلمانیان، شهلا، صادقی ماهونک، علیرضا، اعلمی، مهران، و قربانی، محمد. (1393). ارزیابی ترکیبات تام فنولی, فلاونوئیدی, آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 13(1)، 53-66. SID. https://sid.ir/paper/71044/fa

    Vancouver: کپی

    سلمانیان شهلا، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، قربانی محمد. ارزیابی ترکیبات تام فنولی, فلاونوئیدی, آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1393؛13(1):53-66. Available from: https://sid.ir/paper/71044/fa

    IEEE: کپی

    شهلا سلمانیان، علیرضا صادقی ماهونک، مهران اعلمی، و محمد قربانی، “ارزیابی ترکیبات تام فنولی, فلاونوئیدی, آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 13، no. 1، pp. 53–66، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71044/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button