مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های موثره و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زنیان استان یزد

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 206

چکیده

 زمینه و هدف: گیاه زنیان یکی از گونه های دارویی است که دارای خواص درمانی زیادی از جمله ضدنفخ, ضدتهوع, خلط آور و تسکین دردهای روماتیسمی می باشد. هدف از این مطالعه, ارزیابی ترکیبات تشکیل دهنده و خواص آنتی اکسیدانی اسانس بذر این گیاه بوده است.مواد و روش ها: در مطالعه ای آزمایشگاهی, اسانس بذرها با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج و با استفاده از روش های کروماتوگرافی گازی (Gas Chromatography) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (Gas Chromatography- Mass Spectrometry) اجزای تشکیل دهنده آن تفکیک و شناسایی شد. خواص آنتی اکسیدان اسانس از طریق روش تخریب رادیکال های آزادDPPH (2, 2- diphenyl-1-picrylhydrazyl) تعیین و مقدار کل ترکیبات فنولی موجود در اسانس با روش Follin-Ciocalteu مشخص گردید. روش های آماری تجزیه واریانس و مقایسه میانگین به روش دانکن مورد استفاده قرار گرفتند.یافته ها: بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس بذر زنیان بومی استان یزد, تیمول (64.9%) و گاماترپنین (11.1%) می باشد. در این تحقیق, فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس زنیان بومی استان یزد میزان 0.711 IC50 میکروگرم بر میلی لیتر و میزان ترکیبات فنولی 162.62 میلی گرم گالیک اسید بر گرم تشخیص داده شد.نتیجه گیری: پتانسیل بی نظیر زنیان بومی استان یزد به عنوان یکی از ناشناخته ترین گیاهان دارویی کشورمان, در کاربردهای طب سنتی, دارو های نوین و صنایع می تواند چشم انداز روشنی در آینده این گیاه ایجاد کند و تجارت, کشت و کار و در نتیجه فرآوری صنعتی- دارویی آن را افزایش دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیرالسادات، بی بی فاطمه، وحیدی، علیرضا، عظیم زاده، مصطفی، کلانتر، سیدمهدی، برنارد، فرانسوز، و حکم الهی، فریبا. (1391). بررسی ترکیب های موثره و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زنیان استان یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 11(3 (پی در پی 44))، 197-206. SID. https://sid.ir/paper/71128/fa

    Vancouver: کپی

    حقیرالسادات بی بی فاطمه، وحیدی علیرضا، عظیم زاده مصطفی، کلانتر سیدمهدی، برنارد فرانسوز، حکم الهی فریبا. بررسی ترکیب های موثره و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زنیان استان یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1391؛11(3 (پی در پی 44)):197-206. Available from: https://sid.ir/paper/71128/fa

    IEEE: کپی

    بی بی فاطمه حقیرالسادات، علیرضا وحیدی، مصطفی عظیم زاده، سیدمهدی کلانتر، فرانسوز برنارد، و فریبا حکم الهی، “بررسی ترکیب های موثره و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زنیان استان یزد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 11، no. 3 (پی در پی 44)، pp. 197–206، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71128/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button