مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

935
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت آب شرب بردسیر در سال های 1389-1388 (گزارش کوتاه)

صفحات

 صفحه شروع 403 | صفحه پایان 410

چکیده

 زمینه و هدف: دستیابی به آب آشامیدنی سالم و کافی از اهداف مهم و ملی کشورهاست. هدف از این تحقیق, تعیین کیفیت میکروبی و شیمیایی آب شرب شهرستان بردسیر در سال های 1389-1388 و مقایسه نتایج حاصله با استانداردهای ایران و رهنمودهای WHO است.مواد و روش ها: در این پژوهش توصیفی - مقطعی, تعداد 2726 نمونه برای آزمایش میکروبی و 134 نمونه برای آزمایش شیمیایی از شبکه های توزیع آب شرب شهرها و روستاهای تحت مطالعه برداشت شد. پارامترهای خوردگی شامل اندیس های لانژلیه, رایزنر, تهاجمی, غلظت نیترات و نیتریت, تعداد کلیفرم مدفوعی و کلر باقی مانده مورد پایش قرار گرفت. نتایج مطالعه به صورت میانگین و انحراف معیار گزارش گردید.یافته ها: میانگین کلر باقی مانده در آب شرب و میانگین تعداد باکتری کلی فرم گرماپای برحسب MPN/100ml به ترتیب برابر 0.31±0.23 میلی گرم در لیتر و 1.81±1.62 میلی گرم در دسی لیتر بود. میانگین غلظت نیترات و نیتریت به ترتیب 7.84±4.54 و 0.023±0.026 میلی گرم در لیتر بدست آمد. میانگین اندیس های خوردگی لانژلیه, رایزنر و تهاجمی به ترتیب +0.41, 7.01 و 12.36 بود.نتیجه گیری: میانگین شاخص مطلوبیت فقدان باکتری کلی فرم گرماپای در شهرستان بردسیر بر اساس رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت در محدوده خوب قرار دارد. میزان نیترات و نیتریت در کلیه نمونه ها کمتر از حدود مجاز استاندارد ایران و رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت است. آب شرب شهرستان بردسیر طبق اندیس های لانژلیه, رایزنر و تهاجمی به ترتیب رسوب گذار, کمی رسوب گذار و رسوب گذار می باشد. گرچه کیفیت میکروبی و شیمیایی آب در حدود استاندارد است ولی با توجه به شرایط و پتانسیل های آلودگی در منطقه, پایش ضرورت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکوتیان، محمد، و مومنی، جمشید. (1391). بررسی کیفیت آب شرب بردسیر در سال های 1389-1388 (گزارش کوتاه). مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 11(4 (پی در پی 45))، 403-410. SID. https://sid.ir/paper/71178/fa

    Vancouver: کپی

    ملکوتیان محمد، مومنی جمشید. بررسی کیفیت آب شرب بردسیر در سال های 1389-1388 (گزارش کوتاه). مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1391؛11(4 (پی در پی 45)):403-410. Available from: https://sid.ir/paper/71178/fa

    IEEE: کپی

    محمد ملکوتیان، و جمشید مومنی، “بررسی کیفیت آب شرب بردسیر در سال های 1389-1388 (گزارش کوتاه)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 11، no. 4 (پی در پی 45)، pp. 403–410، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71178/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button