مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین یک نمونه غذای خانگی و مقایسه آن با یک نمونه غذای صنعتی کودک و استاندارد کازئین در موش های صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 122

چکیده

 زمینه و هدف: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در بین روش های بیولوژیک, قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) True Protein Digestibility, قابلیت هضم ظاهری پروتئین (AD) Apparent Digestibility, نسبت خالص پروتئین (NPR) Net Protein Ratio, نسبت کارآیی پروتئین (PER) Protein Efficiency Ratio و نسبت کارآیی غذای مورد استفاده (FER) Food Efficiency Ratio به عنوان روش های مناسب برای تعیین کیفیت پروتئین ها پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین یک نمونه غذای خانگی (ماش و برنج) و مقایسه آن با یک نمونه غذای صنعتی کودک (سرلاک بر پایه گندم) و استاندارد کازئین در موش های صحرایی انجام گرفت.مواد و روش ها: این تحقیق تجربی روی 64 موش صحرایی نر 21 روزه از نژاد ویستار در گروه های 8 تایی تحت 8 رژیم غذایی, شامل: دو رژیم تست (غذای خانگی و سرلاک), یک رژیم استاندارد (کازئین+ متیونین) و یک رژیم پایه (فاقد پروتئین) برای مطالعه TPD,AD  و دو رژیم تست, 1 رژیم استاندارد و 1 رژیم پایه برای مطالعه NPR, PER و FER انجام گرفت. میزان TPD,AD , NPR, PER و FER, گروه های مورد مطالعه از طریق آنالیز واریانس ANOVA همراه با آزمون توکی (Tukey) مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: شـاخص 92.8±4 TPD, 87±8 و 81.1±6.1, 89.8±4.3 AD, 82.2±8.9 و 76.4±5.8, 4.3±0.4 NPR, 4.3±0.9 و 4.2±0.4, 3±0.2 PER, 2.5±0.4 و 2.7±0.6, 4.1±0.3 FER, 4.9±0.9 و 4.6±1.2 به ترتیب بـرای پروتئیـن کـازئین+ متیونین, سرلاک و غذای خانگی بود. نتایج آزمون آماری آنالیز واریانس TPD و AD بین گروه ها معنی دار بود (p<0.05) ولی از نظر NPR, PER و FER معنی دار نمی باشد.نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهند که کیفیت پروتئینی غذای خانگی تقریبا برابر سرلاک و استاندارد کازئین است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاصمی، ذات اله، و تقی زاده، محسن. (1387). ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین یک نمونه غذای خانگی و مقایسه آن با یک نمونه غذای صنعتی کودک و استاندارد کازئین در موش های صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 7(2 (پی در پی 27))، 113-122. SID. https://sid.ir/paper/71247/fa

    Vancouver: کپی

    عاصمی ذات اله، تقی زاده محسن. ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین یک نمونه غذای خانگی و مقایسه آن با یک نمونه غذای صنعتی کودک و استاندارد کازئین در موش های صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1387؛7(2 (پی در پی 27)):113-122. Available from: https://sid.ir/paper/71247/fa

    IEEE: کپی

    ذات اله عاصمی، و محسن تقی زاده، “ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین یک نمونه غذای خانگی و مقایسه آن با یک نمونه غذای صنعتی کودک و استاندارد کازئین در موش های صحرایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 7، no. 2 (پی در پی 27)، pp. 113–122، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button