Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,051
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر دکستروز، والین، گلیسین، تیامین و دماهای مختلف بر سرعت رشد لاکتوباسیلوس کازئی در شیر

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 در سالهای اخیر تحقیقات متعددی در زمینه اثرات مفید لاکتوباسیلوس کازئی, یکی از باکتری های پروبیوتیک, بطور تجربی روی حیوانات و انسان انجام گرفته است. اولین قدم جهت استفاده از میکروارگانیسم های مناسب برای تهیه فرآورده های پروبیوتیک شیر, شناسائی شرایط رشد آنها در شیر و عوامل موثر بر آن می باشد. در این تحقیق تاثیر دکستروز, والین, گلیسین, تیامین و دماهای مختلف بر سرعت رشد لاکتوباسیلوس کازئی در شیر مورد مطالعه قرار گرفته است. برای انتخاب دمای مناسب رشد میکروارگانیسم از گرمخانه های 38, 40, 42 و 44 درجه سانتیگراد استفاده شد و اسیدیته نمونه های شیر بعنوان شاخص رشد باکتری در ابتدا و در طول گرمخانه گذاری اندازه گیری گردید. برای ارزیابی تاثیر مقادیر ویتامین B1 بر رشد, از غلظتهای صفر, 5, 10 و 15 پی پی ام (PPM), برای ارزیابی اثر دکستروز از غلظت های صفر, 0.4, 0.6, 0.8 و یک درصد دکستروز و برای ارزیابی تاثیر گلیسین و والین از غلظت های صفر, 30, 60, 90 و 120 پی پی ام آنها استفاده گردید و اسیدیته نمونه های شیر در ساعات صفر, 1, 2, 3, 4 و 5 گرمخانه گذاری (42 درجه سانتیگراد) اندازه گیری شد. سرعت افزایش اسیدیته در دماهای 44 و 42 درجه سانتیگراد بطور معنی دار از سایر دماها بیشتر بود (P<0.05). افزون غلظت های مختلف دکستروز, والین و گلیسین تاثیر معنی داری روی سرعت افزایش اسیدیته نمونه های شیر نداشت (P<0.05). افزون تیامین نیز بر سرعت افزایش اسیدیته تاثیر معنی داری نداشت, ولی ظاهرا قدرت تولید آنزیمهای پروتئولیتیک و گاز توسط این باکتری تقویت می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، حمید، کریم، گیتی، و سودی، مصطفی. (1384). مطالعه تاثیر دکستروز, والین, گلیسین, تیامین و دماهای مختلف بر سرعت رشد لاکتوباسیلوس کازئی در شیر. علوم و صنایع غذایی ایران، 2(1)، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/71519/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی حمید، کریم گیتی، سودی مصطفی. مطالعه تاثیر دکستروز, والین, گلیسین, تیامین و دماهای مختلف بر سرعت رشد لاکتوباسیلوس کازئی در شیر. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1384؛2(1):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/71519/fa

    IEEE: کپی

    حمید میرزایی، گیتی کریم، و مصطفی سودی، “مطالعه تاثیر دکستروز, والین, گلیسین, تیامین و دماهای مختلف بر سرعت رشد لاکتوباسیلوس کازئی در شیر،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 1، pp. 51–60، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71519/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا