مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,359
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

351
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن مقادیر مختلف کنسانتره نارنج، شهد خرما و شهد توت بر خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی نوشیدنی نارنج

صفحات

 صفحه شروع 291 | صفحه پایان 302

چکیده

 در تحقیق حاضر, با توجه به صنعت رو به رشد نوشیدنی های عملگرا و افزایش آگاهی مردم, سعی بر تولید نوشیدنی عملگرا بر پایه نارنج توام با شهد توت و خرما شده است که علاوه بر اثر شیرین کنندگی, دارای آثار مفید تغذیه ای و درمانی برای افراد مبتلا به دیابت و فشارخون بالا نیز باشد. لذا, از کنسانتره نارنج در دو سطح 10 و 20 درصد به همراه شهد توت و شهد خرما با نسبت های مختلف (صفر, 4 و 8 درصد و ترکیب 50:50 هر دو شهد در همان غلظت) به عنوان شیرین کننده طبیعی در تولید نوشیدنی عملگرا استفاده شد. سپس خواص فیزیکی, شیمیایی, میکروبی و حسی نوشیدنی های تولیدی در قالب طرح کاملا تصادفی در سطح آماری 5 درصد مورد بررسی قرار گرفت. در بین تیمارهای مورد آزمایش, کمترین میزان افت رطوبت پس از طی 28 روز نگهداری در تیمار نارنج 20 درصد و شهد خرما 8 درصد در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده شد. همچنین نگهداری نوشیدنی ها در دمای محیط طی 28 روز نشان داد که درصد کنسانتره نارنج و میزان شیرین کننده ها تاثیر معنی داری بر شاخص های شیمیایی و میکروبی نمونه ها داشت. با این وجود نوشیدنی عملگرا حاوی 20 درصد نارنج توام با 8 درصد شهد خرما و 4 درصد شهد توت و ترکیب هر دو شهد در غلظت 8 درصد بهترین خصوصیات فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی را داشت که این امر به دلیل pH مناسبتر و محتوی بالای فیبر, میزان رشد میکروبی کمتر و خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی ترکیبات نوشیدنی است. لذا نوشیدنی نارنج توام با شیرین کننده های طبیعی شهد توت و خرما می تواند به عنوان یک نوشیدنی عملگرا با خصوصیات سلامتی بخش برای افراد جامعه به خصوص مبتلایان به دیابت مطرح شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رفتنی امیری، زینب، اثنی عشری، مریم، و فرهمندفر، رضا. (1396). اثر افزودن مقادیر مختلف کنسانتره نارنج, شهد خرما و شهد توت بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی نوشیدنی نارنج. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(66)، 291-302. SID. https://sid.ir/paper/71674/fa

    Vancouver: کپی

    رفتنی امیری زینب، اثنی عشری مریم، فرهمندفر رضا. اثر افزودن مقادیر مختلف کنسانتره نارنج, شهد خرما و شهد توت بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی نوشیدنی نارنج. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(66):291-302. Available from: https://sid.ir/paper/71674/fa

    IEEE: کپی

    زینب رفتنی امیری، مریم اثنی عشری، و رضا فرهمندفر، “اثر افزودن مقادیر مختلف کنسانتره نارنج, شهد خرما و شهد توت بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی نوشیدنی نارنج،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 66، pp. 291–302، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button