مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

951
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی عسل های تجاری تولید شده در شهرستان ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 45

چکیده

 گزارشات زیادی در تایید قدرت ضد باکتریایی عسل وجود دارد. این گزارشات تاثیر عسل را در ممانعت از رشد انواع مختلف میکروارگانیسمها تایید می نمایند. قصد ما از ارایه این طرح ارزیابی خاصیت ضد میکروبی عسلهای تولید شده در مناطق مختلف شهرستان ارومیه بوده است. این تحقیق بر روی نمونه های جمع آوری شده از عسلهای تولید شده در پنج منطقه اصلی تولید کننده عسل در ارومیه (مارمیشو:1, نازلو:2, دره قاسملو:3, مرگه ور:4, ترگه ور:5) انجام شده است. از هر منطقه 20 نمونه مجموعا 100 نمونه مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نمونه ها بر روی محیط های کشت باکتریهای استافیلوکوکوس اروئوس, ایشرشیا کلی و پزودوموناس آئروژینوزا بعنوان میکروارگانیسمهای کنترول و همچنین میکروارگانیسمهای جدا شده از مراجعات درمانگاهی قرار داده شدند. پس از گذراندن دوره انکوباسیون, مناطق مهاری (IZ) برحسب میلی متر محاسبه گردیدند. و همچنین با تهیه غلظتهای %20, %40, %50, %75 و %10 میزان حداقل غلظت مهاری (MIC) برای نمونه های مختلف اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق نمونه عسل شماره 5 (عسل ترگه ور) دارای بیشترین منطقه مهاری (IZ) بر روی محیط کشت میکروبهای کنترول بوده است (p<0.05). کمترین غلظت مهاری (MIC) نمونه های عسل مورد آزمون بر روی میکروارگانیسمهای کنترول 40% بوده است. نمونه های عسل مورد ارزیابی, تاثیر مهاری بر روی برخی از میکروارگانیسم های جدا شده از موارد بالینی داشته اند ولی این تاثیر بر روی میکروارگانیسمهای قارچی قابل مشاهده نبوده است. وجود اختلاف در پتانسیل ضد باکتریایی نمونه های مختلف عسل اساسا به مواد فیتوشیمیایی خاص حاصل از فلور گیاهی منطقه پرورش زنبور بستگی دارد. پیشنهاد می شود با انجام بررسی بر روی بافت گیاهی منطقه (ترگه ور) و انتخاب گیاهان مناسب و پرورش آنها در مزارع خاص اقدام به پرورش زنبور عسل در چنین مزارع کنترول شده ای نموده و از این طریق عسلهایی با قدرت ضد باکتریایی بالاتر جهت استفاده در مصارف دارویی و درمانی تولید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاجیک، حسین، شکوهی ثابت جلالی، فرنود، و والهی، سپیده. (1386). ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی عسل های تجاری تولید شده در شهرستان ارومیه. علوم و صنایع غذایی ایران، 4(2)، 39-45. SID. https://sid.ir/paper/71728/fa

    Vancouver: کپی

    تاجیک حسین، شکوهی ثابت جلالی فرنود، والهی سپیده. ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی عسل های تجاری تولید شده در شهرستان ارومیه. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛4(2):39-45. Available from: https://sid.ir/paper/71728/fa

    IEEE: کپی

    حسین تاجیک، فرنود شکوهی ثابت جلالی، و سپیده والهی، “ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی عسل های تجاری تولید شده در شهرستان ارومیه،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 2، pp. 39–45، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71728/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button