Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,811
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

868
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی دانه نخود

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

کلیدواژه

دانه نخود (.Cicer arietinum L)Q4

چکیده

 در این تحقیق سه رقم از ارقام رایج نخود در کشور (بیونیژ, آی ال سی 482 و فیلیپس 93ـ93) در سه سطح رطوبت برداشت (16-15, 21-20 و 26-25 درصد بر پایه تر) و دو جهت بارگذاری (طولی و عرضی) مورد آزمایش بارگذاری قرار گرفتند. متغیرهای وابسته عبارتند از: نیروی گسیختگی, انرژی گسیختگی, چغرمگی, تغییر شکل در نقطه گسیختگی و برخی خواص فیزیکی دانه. نتایج تجزیه واریانس نشان می دهد که رطوبت تاثیر بسیار معنی داری بر حجم, قطر هندسی و خواص مکانیکی دانه نخود دارد. با افزایش رطوبت, نیروی گسیختگی, انرژی گسیختگی و چغرمگی کاهش, تغییر شکل افزایش می یابد. در همین راستا تاثیر جهت قرارگیری (بارگذاری) و رقم فقط بر نیروی گسیختگی معنی دار است. به طور کلی, درشترین و کوچکترین دانه های نخود به ترتیب مربوط به رقمهای فیلیپس و بیونیژ است. ضریب کرویت رقم آی ال سی نسبت به سایر ارقام بیشتر است. کمینه و بیشینه انرژی لازم برای تخریب دانه نخود به ترتیب 24.7 میلی ژول, در جهت بارگذاری طولی و در رطوبت 25 درصد و 156.3 میلی ژول, در جهت بارگذاری طولی و رطوبت 15 درصد بدست آمد. نتایج بیانگر این مطلب است که بیشترین احتمال دولپه شدن مربوط به جهت بارگذاری طولی در رطوبت 25 درصد بوده است. از میان سه رقم مورد بررسی, رقم فیلیپس مقاومت بیشتری به لپه شدن دارد و رقم آی ال سی از دو رقم دیگر به این حالت (دولپه شدن) حساس تر است. معادله های رگرسیونی حاصل از برازش نمایی بر روی داده ها, برای تخمین پارامترهای مکانیکی برحسب پارامترهای فیزیکی و رطوبت با ضریب تعیین بالای 0.90 بدست آمدند. نتایج آزمونهای رگرسیونی نشان داد که دانه های درشت تر, مقاومت بیشتری نسبت به لپه شدن دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذکی دیزجی، حسن، و مینایی، سعید. (1386). تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی دانه نخود. علوم و صنایع غذایی ایران، 4(2)، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/71732/fa

    Vancouver: کپی

    ذکی دیزجی حسن، مینایی سعید. تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی دانه نخود. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛4(2):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/71732/fa

    IEEE: کپی

    حسن ذکی دیزجی، و سعید مینایی، “تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی دانه نخود،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 2، pp. 57–66، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71732/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا