مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ردیابی و ارزیابی باقی مانده آنتی بیوتیک های خانواده پنی سیلین در نمونه کبد، کلیه و گوشت گاو عرضه شده در میادین شهر تهران به روش کیت الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 228

چکیده

بقایای آنتی بیوتیک ها در گوشت و مواد غذایی با منشأ حیوانی اثرات نامطلوبی روی سلامت مصرف کننده دارد. در این پژوهش, میزان بقایای آنتی بیوتیک های خانواده پنی سیلین در 45 نمونه (15 نمونه گوشت, 15 نمونه کبد و 15 نمونه کلیه) به روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج از 45 نمونه, 43 نمونه آلوده به آنتی بیوتیک تشخیص داده شد. بالاترین سطح آنتی بیوتیک هم در نمونه های کبد مشاهده شد اما بین نمونه های کبد و کلیه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (895/0=p). در ادامه, برای تعیین نوع و کمیت این آنتی بیوتیک ها از بین نمونه های آلوده, نمونه های با سطح آلودگی یکسان حذف شدند و بقیه نمونه ها به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) از نظر میزان پنی سیلین G, آمپی سیلین و آموکسی سیلین مورد آنالیز قرار گرفتند. براساس نتایج, میزان پنی سیلین G بالاترین مقدار را در بین انواع پنی سیلین داشت و پس از آن به ترتیب آمپی سیلین و آموکسی سیلین در رتبه های بعدی قرار گرفتند. همه انواع پنی سیلین در نمونه های کبد بالاتر از نمونه های گوشت و کلیه بود, اما تفاوت بین آن ها معنی دار نبود. همچنین, در همه نمونه ها همبستگی بالایی بین نتایج الایزا و HPLC وجود داشت و ضریب همبستگی (r2) در همه گروه های مورد مطالعه اعم از نمونه های گوشت, کبد و کلیه بالای 99% بود. علاوه بر این مشخص شد در برخی نمونه ها, باقی مانده آنتی بیوتیک از بیشینه حد مجاز (MRL) استانداردهای جهانی فراتر بود. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش, تنظیم و تدوین ضوابط و استانداردهای ملی مرتبط جهت کاهش میزان بقایای آنتی بیوتیک در مواد غذایی با منشأ حیوانی ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی، میترا، عطایی، مریم، و اکبری آدرگانی، بهروز. (1398). ردیابی و ارزیابی باقی مانده آنتی بیوتیک های خانواده پنی سیلین در نمونه کبد, کلیه و گوشت گاو عرضه شده در میادین شهر تهران به روش کیت الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(90 )، 217-228. SID. https://sid.ir/paper/71758/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی میترا، عطایی مریم، اکبری آدرگانی بهروز. ردیابی و ارزیابی باقی مانده آنتی بیوتیک های خانواده پنی سیلین در نمونه کبد, کلیه و گوشت گاو عرضه شده در میادین شهر تهران به روش کیت الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(90 ):217-228. Available from: https://sid.ir/paper/71758/fa

    IEEE: کپی

    میترا جلالی، مریم عطایی، و بهروز اکبری آدرگانی، “ردیابی و ارزیابی باقی مانده آنتی بیوتیک های خانواده پنی سیلین در نمونه کبد, کلیه و گوشت گاو عرضه شده در میادین شهر تهران به روش کیت الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 90 ، pp. 217–228، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button