Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

439
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اقتصادی کردن و بهینه سازی فرآیند خشک کردن ورقه های کیوی پیش تیمار شده با دز پرتودهی به روش سطح پاسخ در ترکیب با روش تحلیل مولفه های اصلی

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 151

چکیده

 خشک کردن از جمله روش های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی همراه با حفظ خواص فیزیکی مواد می باشد. در این مطالعه, میوه کیوی پرتودهی شده با دزهای مختلف صفر, 2 و 4 کیلوگری به صورت ورقه در ضخامت های 3, 5 و 7 میلی متر برش داده شد و با استفاده از خشک کن آون در دماهای 55, 65 و 75 درجه سلسیوس خشک گردید. در طول مدت آزمایش وزن ورقه-های کیوی و مدت زمان خشک کردن ثبت و با استفاده از روش سطح پاسخ, تأثیر اثرات اصلی و متقابل دمای خشک کردن, دز پرتودهی و ضخامت نمونه ها بر شاخص های مدت زمان خشک کردن و وزن نمونه ها بررسی گردید. روش سطح پاسخ مدت زمان خشک کردن و وزن نمونه های کیوی را با دقت های به ترتیب 99 و 96 درصد پیش بینی و مدل سازی نمود. در نهایت روش سطح پاسخ بهترین و بهینه ترین نقاط برای مدت زمان خشک کردن در خشک کن همراه با بهینه ترین وزن را به ترتیب مقادیر 298 دقیقه و 7/4 گرم پیشنهاد داد. همچنین نقاط بهینه پیشنهادشده در دز پرتودهی 4 کیلوگری, دمای خشک کردن 55 درجه سلسیوس و ضخامت نمونه 6 میلی متر بدست آمد. توسط روش تشخیص الگو تحلیل مولفه های اصلی(Principle Component Analysis) نمونه های مختلف کیوی بر اساس دماهای مختلف خشک کردن و ضخامت نمونه ها با دقت 100 درصد تفکیک داده شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی، اصغر. (1398). اقتصادی کردن و بهینه سازی فرآیند خشک کردن ورقه های کیوی پیش تیمار شده با دز پرتودهی به روش سطح پاسخ در ترکیب با روش تحلیل مولفه های اصلی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(90 )، 141-151. SID. https://sid.ir/paper/71760/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی اصغر. اقتصادی کردن و بهینه سازی فرآیند خشک کردن ورقه های کیوی پیش تیمار شده با دز پرتودهی به روش سطح پاسخ در ترکیب با روش تحلیل مولفه های اصلی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(90 ):141-151. Available from: https://sid.ir/paper/71760/fa

    IEEE: کپی

    اصغر عابدی، “اقتصادی کردن و بهینه سازی فرآیند خشک کردن ورقه های کیوی پیش تیمار شده با دز پرتودهی به روش سطح پاسخ در ترکیب با روش تحلیل مولفه های اصلی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 90 ، pp. 141–151، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71760/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا