Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی نقاط بحرانی در خط تولید دوغ پاستوریزه و ارائه راهکارهای مناسب جهت کنترل آلودگی های میکروبی

صفحات

 صفحه شروع 299 | صفحه پایان 317

چکیده

 این پژوهش با هدف تعیین منابع آلودگی میکروبی در خط تولید دوغ در مدت یک سال در یک کارخانه فراورده های لبنی انجام شد. نمونه ها از نقاط کنترلی مختلف از ابتدا تا انتهای خط تولید شامل شیر خام, شیر پاستوریزه, آب فرمولاسیون, آغازگر, ماست دوغ, دوغ پاستوریزه, دوغ نهایی, سطوح و هوای دستگاه پرکن, سالن نگهداری دوغ پاستوریزه, سالن پرکن و انبار جمع-آوری شد. آنالیز میکروبی نمونه ها برای تعیین شمارش کلی میکروارگانیسم ها, کپک و مخمر, کلی فرم ها, اشریشیا کلی, میکروارگانیسم های سرمارا و گرمادوست, باکتری های خانواده اسید لاکتیک و استافیلوکوکس های کوآگولاز مثبت مطابق استانداردهای ملی ایران انجام گردید. نتایج نشان داد کیفیت بهداشتی دوغ به کیفیت شیر خام, کفایت تیمار حرارتی, کیفیت میکروبی اجزای افزوده شده و مواد بسته بندی, انجام CIP و ضدعفونی مناسب لوله ها, سطوح فرآوری و کارخانه بستگی دارد. نتایج حاکی از آن است که تعیین نقاط کنترل بحرانی و سازماندهی سیستم های کنترل خودکار به منظور حذف یا به حداقل رساندن ریسک آلودگی ها ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدی، مژگان، سرابی جماب، محبوبه، و پهلوانلو، ابوالفضل. (1398). شناسایی نقاط بحرانی در خط تولید دوغ پاستوریزه و ارائه راهکارهای مناسب جهت کنترل آلودگی های میکروبی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(90 )، 299-317. SID. https://sid.ir/paper/71762/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدی مژگان، سرابی جماب محبوبه، پهلوانلو ابوالفضل. شناسایی نقاط بحرانی در خط تولید دوغ پاستوریزه و ارائه راهکارهای مناسب جهت کنترل آلودگی های میکروبی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(90 ):299-317. Available from: https://sid.ir/paper/71762/fa

    IEEE: کپی

    مژگان ایزدی، محبوبه سرابی جماب، و ابوالفضل پهلوانلو، “شناسایی نقاط بحرانی در خط تولید دوغ پاستوریزه و ارائه راهکارهای مناسب جهت کنترل آلودگی های میکروبی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 90 ، pp. 299–317، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71762/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا