مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

423
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

707
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نوع حلال و شرایط استخراج بر عملکرد استخراج، محتوای ترکیبات فنولی کل و فعالیت ضد اکسایشی عصاره حاوی ترکیبات زیست فعال از اندام هوایی گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis L. )

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

چکیده

 در مطالعه حاضر عصاره حاوی ترکیبات زیست فعال از اندام هوایی گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L. ) به روش خیساندن با استفاده از حلال های آب, اتانول, استون, مخلوط اتانول/آب و استون/آب استخراج گردید. در میان حلال های مورد مطالعه عصاره اتانولی حاوی بالاترین ترکیبات فنولی کل بود. تاثیر نسبت حلال به ماده اولیه (40: 1-10: 1 میلی لیتر بر گرم) و اندازه ذرات (36/2-5/0 میلی متر) بر عملکرد کمی و کیفی استخراج عصاره اتانولی در دمای محیط (25 درجه سلسیوس) نیز مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده با استفاده از نسبت 30: 1 میلی لیتر بر گرم ماده اولیه و اندازه ذراتی معادل 1 میلی متر در دمای محیط می توان به بالاترین عملکرد کمی استخراج عصاره خام و ترکیبات فنولی کل به ترتیب معادل 17/0± 5/3 درصد و 08/1± 94/36 میلی گرم معادل گالیک اسید در گرم نمونه دست یافت. فعالیت ضد اکسایشی عصاره به دست آمده تحت شرایط فوق در غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب معادل 68/2± 95/62 درصد مهار رادیکال های آزاد 1, 1-دی فنیل-2-پیکریل-هیدرازیل (DPPH) و 20/1± 18/153 میکرومول یون آهن در لیتر برای قدرت احیا کنندگی آهن (FRAP) بود. ضریب همبستگی بالا (9594/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بشارتی، نازنین زهرا، بی مکر، ماندانا، و گنجلو، علی. (1398). تاثیر نوع حلال و شرایط استخراج بر عملکرد استخراج, محتوای ترکیبات فنولی کل و فعالیت ضد اکسایشی عصاره حاوی ترکیبات زیست فعال از اندام هوایی گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis L. ). علوم و صنایع غذایی ایران، 16(92 )، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/71774/fa

    Vancouver: کپی

    بشارتی نازنین زهرا، بی مکر ماندانا، گنجلو علی. تاثیر نوع حلال و شرایط استخراج بر عملکرد استخراج, محتوای ترکیبات فنولی کل و فعالیت ضد اکسایشی عصاره حاوی ترکیبات زیست فعال از اندام هوایی گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis L. ). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(92 ):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/71774/fa

    IEEE: کپی

    نازنین زهرا بشارتی، ماندانا بی مکر، و علی گنجلو، “تاثیر نوع حلال و شرایط استخراج بر عملکرد استخراج, محتوای ترکیبات فنولی کل و فعالیت ضد اکسایشی عصاره حاوی ترکیبات زیست فعال از اندام هوایی گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis L. )،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 92 ، pp. 11–21، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71774/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button