Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,031
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

684
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک (.Ricinus communis L) در ارقام وحشی ومقایسه آن ها با رقم زراعی

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 152

چکیده

 کرچک (Ricinus communis L.) یکی از گیاهان دارویی مورد استفاده در صنایع داروسازی, آرایشی و بهداشتی کشورهای توسعه یافته است. روغن استخراجی از این گیاه از با ارزش ترین مواد مسهل و ملین در پزشکی است. همچنین از روغن آن به عنوان سوخت بیودیزل استفاده می شود. در این تحقیق کمیت, کیفیت و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک وحشی و مقایسه آن با رقم زراعی در منطقه بروجرد مورد مطالعه قرار گرفته است. در نمونه های آنالیز شده محتوای روغن 61.7-49 درصد (وزنی/وزنی), عدد یدی 85-68 (بر حسب گرم ید مصرفی به ازای 100 گرم), عدد اسیدی 0.90-0.36 (برحسب درصد اولئیک اسید), ضریب شکست 1.4779-1.4771, اسیدیته 4.5-1.9 (برحسب میلی گرم سود مصرفی به ازای هر گرم روغن) و خاکستر 3.6-1.78 درصد تعیین گردید. مقدار ریسینولئیک اسید نمونه های روغن (وزنی/وزنی 90.4-86.1%) نیز به روش گاز کروماتوگرافی محاسبه گردید. مقدار روغن کرچک ارقام مورد بررسی از نظر تمامی صفات در سطح 5% اختلاف معنی دار نشان دادند. از لحاظ محتوای روغن, رقم 1161 (همدان) دارای بیشترین عملکرد بود. بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده, چنانچه هدف از کاشت این گیاه بالاترین عملکرد اقتصادی باشد ژنوتیپ های وحشی عملکرد بالاتری دارند و ژنوتیپ 1161 را می توان برای منطقه بروجرد توصیه نمود. این تحقیق اولین گزارش از بررسی محتوای روغن و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن استخراجی از دانه های کرچک وحشی جمع آوری شده در ایران و کشت شده در بروجرد و مقایسه آن ها با رقم زراعی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع، سارا، نجفی، محمدعلی، فاخری، براتعلی، و جعفری، علی اشرف. (1395). ارزیابی کیفیت و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک (.Ricinus communis L) در ارقام وحشی ومقایسه آن ها با رقم زراعی. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(61)، 143-152. SID. https://sid.ir/paper/71865/fa

    Vancouver: کپی

    زارع سارا، نجفی محمدعلی، فاخری براتعلی، جعفری علی اشرف. ارزیابی کیفیت و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک (.Ricinus communis L) در ارقام وحشی ومقایسه آن ها با رقم زراعی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(61):143-152. Available from: https://sid.ir/paper/71865/fa

    IEEE: کپی

    سارا زارع، محمدعلی نجفی، براتعلی فاخری، و علی اشرف جعفری، “ارزیابی کیفیت و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک (.Ricinus communis L) در ارقام وحشی ومقایسه آن ها با رقم زراعی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 61، pp. 143–152، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71865/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا