مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,465
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,369
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب هسته خرما

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 90

چکیده

 هسته دو رقم خرما, شامل کبکاب و مرداسنگ برای شناسایی ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب آنها مورد تجزیه قرار گرفتند. هسته ها به طور متوسط دارای 5.65% پروتئین, 9.3% چربی, 1.25% خاکستر, 83.8% کربوهیدرات کل, 48.5% فیبرمحلول در شوینده اسیدی و 67% فیبر محلول در شوینده خنثی بر مبنای وزن خشک بودند. آنالیز مواد معدنی نشان داد که پتاسیم دارای بیشترین مقدار (300 میلی گرم در 100 گرم وزن خشک) است و پس از آن فسفر, منیزیم, کلسیم و سدیم قرار دارد بین مواد معدنی میکرو آهن دارای بیشترین مقدار بود(7.5 میلی گرم درصد گرم وزن خشک) و پس از آن منگنز روی و مس قرار داشتند. تجزیه روغن هسته ها به روشن کروماتوگرافی گازی نشان داد که اسید اولئیک (45.36%) اسید چرب غیر اشباع غالب در روغن هسته است در حالیکه اسید چرب اشباع غالب اسید لوریک (19.98%) بود. میر یستیک, پالمتیک, لینولئیک و استئاریک اسید به ترتیب در مقادیر 11.12, 10.11, 8.66, 3.93% مشاهده شدند. نتایج حاصل نشان می دهد که هسته دارای مقدار قابل توجهی فیبر و احتمالا نشاسته مقاوم است که ممکن است در ارتقا سلامتی مفید باشند و روغن هسته خرما, در تهیه محصولات آرایشی, داروئی و غذایی قابل استفاده است. شناسایی ترکیبات دارای فعالیت ضد میکروبی, آنتی اکسیدانی و محرک سلامتی در هسته خرما نیازمند تحقیق بیشتری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عطای صالحی، اسماعیل، حدادخداپرست، محمدحسین، لامع، حسن، حبیبی نجفی، محمدباقر، و فاطمی، سیدحسن. (1389). بررسی ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب هسته خرما. علوم و صنایع غذایی ایران، 7(4)، 85-90. SID. https://sid.ir/paper/71891/fa

    Vancouver: کپی

    عطای صالحی اسماعیل، حدادخداپرست محمدحسین، لامع حسن، حبیبی نجفی محمدباقر، فاطمی سیدحسن. بررسی ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب هسته خرما. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛7(4):85-90. Available from: https://sid.ir/paper/71891/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل عطای صالحی، محمدحسین حدادخداپرست، حسن لامع، محمدباقر حبیبی نجفی، و سیدحسن فاطمی، “بررسی ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب هسته خرما،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 4، pp. 85–90، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71891/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button