مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,166
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

708
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بکارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی مریم گلی (Salvia officinalis) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس روی مغز پسته

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 95

چکیده

 بسته بندی ضد میکروبی نوعی بسته بندی فعال محسوب شده که توانایی بهبود و افزایش ماندگاری غذا را داشته و موجب سلامت میکروبی این مواد جهت مصرف کنندگان می گردد. به منظور کنترل میکروارگانیسم های ناخواسته بر روی سطوح غذاها, می توان عوامل ضد میکربی فرار و غیرفرار را در ساختار زیست بسپار (پلیمر)ها وارد نمود. افزودن عصاره های گیاهی و سایر عوامل ضد قارچی در ترکیب پوشش ها و فیلم های خوراکی به عنوان بسته بندی ضد میکروبی, توانایی مهار رشد قارچی بر روی پسته و عدم تولید آفلاتوکسین را دارا می باشند.هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضد قارچی عصاره مریم گلی (Salvia officinalis) بر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس و امکان استفاده از آن در پوشش خوراکی بر پایه کنسانتره پروتئین آب پنیر در مغز پسته بوده است.روش بررسی: اثر ضد قارچی عصاره مریم گلی با بررسی مهار رشد قارچ در سطح محیط کشت انجام گرفت. از طریق تاثیر عصاره به طور مستقیم (روش چاهک) و همچنین استفاده از دیسک هایی که از فیلم های پروتئین آب پنیر و حاوی رقت های 0.25, 0.5, 0.75, 1, 1.25, 1.5 و 2 (میکرولیتر در 100 میلی لیتر محلول پوشش دهی) از عصاره تهیه شده بودند, اثرات ضد قارچی عصاره بررسی گردید. جهت بررسی اثر عصاره بر روی آسپرژیلوس فلاووس در مغز پسته از مقادیر 100, 500, 1000, 2000, 3000 و  ppm 4000عصاره در ترکیب پوشش خوراکی مغز پسته استفاده شده و میزان مهار گسترش رشد دیسک تلقیح شده حاوی کشت 9 روزه قارچ بر روی پسته های پوشش دیده اندازه گیری گردید.در شرایط آزمایشگاهی حداقل غلظت مهاری رشد عصاره مریم گلی بر روی آسپرژیلوس فلاووس ppm 155 از غلظت 30 درصد عصاره الکلی تعیین گردید. عصاره الکلی مریم گلی به مقدار  ppm 4000(غلظت 30 درصد) در ترکیب پوشش پروتئین آب پنیر در مغز پسته های سترون به طور کامل از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی این مغزها جلوگیری نمود.با توجه به جنبه های اقتصادی اهمیت کنترل آلودگی به قارچ های مولد توکسین در مغز پسته, بکارگیری عصاره مریم گلی در ترکیب پوشش های خوراکی برای کنترل رشد قارچ ها و در نهایت جلوگیری از تولید توکسین در غذاها توصیه می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوانمردداخلی، مجید. (1391). بکارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی مریم گلی (Salvia officinalis) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس روی مغز پسته. علوم و صنایع غذایی ایران، 9(34)، 85-95. SID. https://sid.ir/paper/71914/fa

    Vancouver: کپی

    جوانمردداخلی مجید. بکارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی مریم گلی (Salvia officinalis) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس روی مغز پسته. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(34):85-95. Available from: https://sid.ir/paper/71914/fa

    IEEE: کپی

    مجید جوانمردداخلی، “بکارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی مریم گلی (Salvia officinalis) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس روی مغز پسته،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 34، pp. 85–95، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71914/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button