مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,079
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شبیه سازی مدل سینتیک خشک شدن بستر نازک پرتقال رقم تامسون با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 49

چکیده

 مرکبات به ویژه پرتقال جایگاه بسیار مهمی را در میان تولیدات کشاورزی در دنیا به خود اختصاص داده اند. در این تحقیق خشک کردن بستر نازک پرتقال رقم تامسون به وسیله شبکه عصبی مصنوعی مدلسازی شد؛ برای این منظور از خشک کن آزمایشگاهی استفاده گردید. توده بستر نازک ورقه های پرتقال با پنج دمای 40, 50, 60, 70 و 80 درجه سانتی گراد و سه سرعت هوای 5/0 , 1 و 2 متر بر ثانیه و سه ضخامت 2 , 4 و 6 میلی متر خشک شد. رطوبت اولیه پرتقال در طی آزمایش 5.4 تا (g/g) 5.7 بر پایه خشک بود. جرم توده بستر نازک در طی خشک کردن هر پنج ثانیه یک بار توسط ترازوی دیجیتال متصل به رایانه, اندازه گیری و ثبت گردید. از شبکه پس انتشار پیشخور با الگوریتم های یادگیری مومنتوم و لونبرگ - مارکوارت برای آموزش الگوهای موجود استفاده شد. برای توسعه مدل های شبکه عصبی مصنوعی بردار ورودی شامل دما, سرعت هوا و زمان خشک شدن و بردار خروجی محتوای رطوبتی پرتقال در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که شبکه پس انتشار پیشخور با توپولوژی 1- 6- 2 برای ضخامت 2 میلی متری ورقه پرتقال, 1- 7- 2 برای ضخامت 4 میلی متری ورقه پرتقال و 1- 5- 2 برای ضخامت 6 میلی متری ورقه پرتقال و الگوریتم آموزش لونبرگ - مارکوارت و راهبرد توابع یکسان برای تمام لایه ها (تانژانت سیگمویید) قادر است نسبت رطوبت را با ضرایب تعیین 99906/0, 99919/0 و 99930/0 و خطای متوسط مطلق 00013/0, 00012/0 و 00009/0 به ترتیب برای سه ضخامت 2 , 4 و 6 میلی متری ورقه های پرتقال در شرایط مختلف خشک کردن لایه نازک پیش بینی کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، محمد، رفیعی، شاهین، کیهانی، علیرضا، و امید، محمود. (1389). شبیه سازی مدل سینتیک خشک شدن بستر نازک پرتقال رقم تامسون با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی. علوم و صنایع غذایی ایران، 7(1)، 39-49. SID. https://sid.ir/paper/71928/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی محمد، رفیعی شاهین، کیهانی علیرضا، امید محمود. شبیه سازی مدل سینتیک خشک شدن بستر نازک پرتقال رقم تامسون با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛7(1):39-49. Available from: https://sid.ir/paper/71928/fa

    IEEE: کپی

    محمد شریفی، شاهین رفیعی، علیرضا کیهانی، و محمود امید، “شبیه سازی مدل سینتیک خشک شدن بستر نازک پرتقال رقم تامسون با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 1، pp. 39–49، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71928/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button