مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,886
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

925
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی میکروبی هوای قسمت های مختلف تولید کارخانجات لبنی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 88

چکیده

 بررسی فلور میکروبی هوا در کارخانجات لبنی و نقش عوامل محیطی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین آلودگی میکروبی هوای بخش های مختلف تولید در کارخانجات لبنی شهرستان شهرکرد انجام شد. در این بررسی نمونه گیری با روش رسوب گذاری (Sedimentation) انجام شد. آزمون ها با تکرار سه گانه انجام شد. تجزیه و تحلیل میکروبی شامل شمارش کل باکتری های هوازی, استافیلوکوکوس ها, کلیفرم ها, باسیلوس ها, مخمرها و کپک ها بود. در هر سری نمونه گیری پلیت های حاوی محیط کشت مورد نظر به مدت 1 ساعت, به فاصله 1 متر از دیوار و ارتفاع 1 متر از زمین در بخش های مختلف قرار داده شد و بعد از این مدت به آزمایشگاه منتقل و به مدت 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد قرار داده شد. بعد از شمارش کلی کلنی ها, از تست های بیوشیمیایی اختصاصی جهت تعیین هویت باکتری جداشده استفاده شد. برای ارزیابی هوا از نظر اسپور قارچ ها از پلیت حاوی محیط پوتیتودکستروزآگار حاوی کلرامفنیکل استفاده شد. قارچ های رشدیافته با استفاده از روش های روتین آزمایشگاهی از قبیل تیزمونت و اسلاید کالچر تعیین جنس شدند.نتایج این مطالعه نشان داد که از تعداد کل کلنی های جداشده, میزان آلودگی به کوکسی گرم مثبت 44%, باسیل های گرم مثبت %53.1, باسیل های گرم منفی %2.7 و کوکسی گرم منفی%0.57 بود. از میان باکتری های جداشده بیشترین گونه باکتریایی به ترتیب مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس و اشریشیاکلی بود. همچنین نتایج شمارش تعداد قارچ در هوای این کارخانه ها نشان داد که از مجموع 313 کلنی قارچی مختلف جداشده, %60.3 مربوط به مخمرها, %14.6 تریکوسپوروم, %7.6 پسیلومایسس, ژئوتریکوم و مادورلا هر کدام %5.7, %2.5 کلادوسپوریوم, آسپرژیلوس %2.2, ریزوپوس %1 و مونیلیا %1 را به خود اختصاص دادند.با توجه به میزان استاندارد آلودگی میکروبی هوا که توسط انجمن بهداشت عمومی آمریکا (APHA) پیشنهاد شده, نتایج این مطالعه نشانگر این است که هوای کارخانه های مورد بررسی در قسمت های مختلف آلودگی بالایی داشته و امکان انتقال آلودگی به فرآورده های تولیدی در این کارخانجات بسیار بالا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنیادیان، مجتبی، ابراهیمی، عزیزاله، و افلاکیان، فاطمه. (1395). بررسی آلودگی میکروبی هوای قسمت های مختلف تولید کارخانجات لبنی. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(57)، 77-88. SID. https://sid.ir/paper/72049/fa

    Vancouver: کپی

    بنیادیان مجتبی، ابراهیمی عزیزاله، افلاکیان فاطمه. بررسی آلودگی میکروبی هوای قسمت های مختلف تولید کارخانجات لبنی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(57):77-88. Available from: https://sid.ir/paper/72049/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی بنیادیان، عزیزاله ابراهیمی، و فاطمه افلاکیان، “بررسی آلودگی میکروبی هوای قسمت های مختلف تولید کارخانجات لبنی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 57، pp. 77–88، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72049/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button