مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

894
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تغییرات قدرت یونی، pH و دمای محلول شستشو بر میزان نیترات سبزیجات تازه

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 175

چکیده

 در این مطالعه, تاثیر قدرت یونی, pH و دمای محلول های مورد استفاده در مراحل شستشوی سبزیجات بر تغییرات میزان نیترات این محصولات مورد بررسی قرار گرفته است. در اینجا سه محلول خوراکی شامل محلول نمک طعام به عنوان محلول با قدرت یونی بالا, جوش شیرین به عنوان محلول بازی (افزایش pH و سرکه به عنوان محلول اسیدی کاهش pH, به عنوان عوامل موثر جهت کاهش نیترات سبزیجات برگی (نعناع, جعفری, ریحان, ترخن, تره, شاهی, گشنیز, مرزه و ترب چه) انتخاب شدند. در بخش دوم این مطالعه, افزایش دما با استفاده از آبگرم با دمای C ° 100-70 بر نیترات سبزیجات غدهای مورد بررسی قرار گرفت. میزان نیترات سبزیجات پس از نگهداری در محلولهای فوق با الگوهای مختلفی تغییر کرد. افزایش قدرت یونی با استفاده از نمک ک لریدسدیم منجر به افزایش میزان نیترات سبزیجات برگی در گستره وسیع % w/w (85-25/20 شد. افزایش pH با استفاده از محلول جوش-شیرین منجر به افزایش میزان نیترات به مقدار% (w/w (33 در مورد گروه1 سبزیجات مورد بررسی (نعناع و جعفری) و کاهش جزیی % w/w (2/6-22/0 در مورد سایر گروه ها شد, در حالیکه کاهش pH با استفاده از محلول سرکه منجر به کاهش قابل ملاحظه نیترات در گستره % w/w 41 – 6/14 در کلیه گروه ای مورد بررسی شد. نتایج حاصل نشان داد که غلظت بهینه محلول سرکه و زمان لازم برای نگهداری سبزیجات برگی در این محلول به ترتیب, 20 درصد و به مدت 10 دقیقه است. در بخش دوم این مطالعه, تاثیر نگهداری پیاز و سیبزمینی در آبگرم بر درصد نیترات محتوی این سبزیجات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل حاکی از کاهش میزان نیترات در سیبزمینی و پیاز به ترتیب به مقدار % w/w 6/26 و % w/w 8/68 بود. مزیت مهم این کار تحقیقاتی در مقایسه با سایر تحقیقات مشابه انجام شده, کاهش میزان نیترات سبزیجات برگی و غده ای ضمن حفظ تازگی و بافت این محصولات است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرانی، اعظم، حسن زاده، کامبیز، حسینی، عاطفه، مفاخری، ناصر، گفتاری، شوگار، اشرفی، سوسن، رستمی، عابد، نادری، کژال، ذره بین، محمدرزگار، و نوری، بیژن. (1399). بررسی اثر تغییرات قدرت یونی, pH و دمای محلول شستشو بر میزان نیترات سبزیجات تازه. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(100 )، 165-175. SID. https://sid.ir/paper/72073/fa

    Vancouver: کپی

    کرانی اعظم، حسن زاده کامبیز، حسینی عاطفه، مفاخری ناصر، گفتاری شوگار، اشرفی سوسن، رستمی عابد، نادری کژال، ذره بین محمدرزگار، نوری بیژن. بررسی اثر تغییرات قدرت یونی, pH و دمای محلول شستشو بر میزان نیترات سبزیجات تازه. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(100 ):165-175. Available from: https://sid.ir/paper/72073/fa

    IEEE: کپی

    اعظم کرانی، کامبیز حسن زاده، عاطفه حسینی، ناصر مفاخری، شوگار گفتاری، سوسن اشرفی، عابد رستمی، کژال نادری، محمدرزگار ذره بین، و بیژن نوری، “بررسی اثر تغییرات قدرت یونی, pH و دمای محلول شستشو بر میزان نیترات سبزیجات تازه،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 100 ، pp. 165–175، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button