مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,055
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین هدایت الکتریکی با pH، اسیدیته و شمارش کلی میکروبها در شیر خام

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 به رسانایی یک ماده خاص در برابر جریان الکتریکی, هدایت الکتریکی گفته می شود که با واحد میکرو زیمنس بر سانتیمتر بیان می گردد. هدایت الکتریکی با رسانش شیر عمدتا مربوط به املاح موجود در آن به ویژه یونهای سدیم, پتاسیم و کلر است. نظر به اینکه سنجش هدایت الکتریکی یک روش ساده و سریع می باشد, لذا در این پژوهش جهت تعیین کیفیت شیر از نظر تازگی و کهنگی, همبستگی این ویژگی با عواملی مانند pH, اسیدیته و شمارش کلی میکروبی مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا با تغییر دادن شاخص هایی نظیر pH, اسیدیته و شمارش کلی میکروبی در شیر خام بدون چربی میزان نوسانات هدایت الکتریکی در یک دمای ثابت (25oc) محاسبه گردید. سپس 200 نمونه شیر خام به روش تصادفی از محل دریافت شیر, در یکی از کارخانه های شیر پاستوریزه تهران, نمونه گیری و در شرایط دمای پایین (3oc) به آزمایشگاه منتقل شد. در 100 نمونه شیر کامل شاخص های مورد نظر در این مطالعه آزمایش و سپس هدایت الکتریکی بدون توجه به دما مورد سنجش قرار گرفت و در 100 نمونه دیگر همین آزمایشها با ثابت نگه داشتن دمای شیر (25oc) انجام شد. زمانی که هدایت الکتریکی شیر خام بدون چربی در دمای ثابت اندازه گیری شد, نتایج با 10 تکرار, نشان داد که با افزایش pH و کاهش اسیدیته, هدایت الکتریکی بصورت خطی افزایش می یابد (P<0.01). زمانی که pH کاهش و اسیدیته افزایش یافت رابطه خطی و معکوس با ضریب خطی بسیار کم مشاهده گردید (P<0.01). ولی رابطه معناداری بین شمارش کلی میکروبی و هدایت الکتریکی مشاهده نشد (P>0.05). در سایر آزمایشها, رابطه معناداری بین قابلیت هدایت الکتریکی, pH, اسیدیته و شمارش کلی میکروبی مشاهده نگردید (P>0.05). لذا به نظر می رسد که عوامل زیادی در تغییرات هدایت الکتریکی شیر خام موثر می باشند و نمی توان تنها با سنجش هدایت الکتریکی کیفیت شیر خام را ارزیابی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریم، گیتی، و تبری، مهسا. (1385). ارتباط بین هدایت الکتریکی با pH, اسیدیته و شمارش کلی میکروبها در شیر خام. علوم و صنایع غذایی ایران، 3(3)، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/72084/fa

    Vancouver: کپی

    کریم گیتی، تبری مهسا. ارتباط بین هدایت الکتریکی با pH, اسیدیته و شمارش کلی میکروبها در شیر خام. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛3(3):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/72084/fa

    IEEE: کپی

    گیتی کریم، و مهسا تبری، “ارتباط بین هدایت الکتریکی با pH, اسیدیته و شمارش کلی میکروبها در شیر خام،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 3، pp. 1–8، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72084/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button