مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,001
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان پروتئین، روغن و اسیدهای چرب برخی ارقام گردو (.Juglans regia L) و تاثیر دانه گرده بر برخی خصوصیات آن

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 گردو بدلیل داشتن اسیدهای چرب غیراشباع بعنوان یکی از مهمترین خشک میوه ها از نظر ارزش غذایی مطرح می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات سودمند در روغن گردو است. در تحقیق حاضر برخی ارقام برتر گردو (.Juglans regia L) شامل: چندلر, هارتلی, پدرو,Z60, Z30 و Z63 جهت بررسی پروتئین, روغن و اسیدهای چرب انتخاب گردیدند. میزان روغن گردو به روش سوکسله اندازه گیری شد و مقدار آن در ارقام مختلف بین 75-60 درصد بود. بعد از استخراج روغن و خالص سازی آن, ترکیب کمی و کیفی اسیدهای چرب روغن توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) اندازه گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که اسیدهای چرب غیراشباع در روغن گردو غالب می باشد. اسیدچرب غالب لینولئیک اسید (44.84-68-44 درصد) و سایر اسیدهای چرب موجود لینولنیک (15.31-23-92 درصد), اولئیک اسید (8.02-31.62 درصد), پالمیتیک اسید (2.42-6.44 درصد) و استئاریک اسید (1.65-2.48 درصد) بودند. روغن گردو در ارقام مختلف 75-60 درصد و پروتئین مغز در این ارقام 14.67-20.38 درصد بود. در نهایت مشخص شد رقم هارتلی بیشترین میزان اسیدهای چرب غیراشباع و رقم Z63 کمترین میزان اسیدچرب غیر اشباع را دارد. همچنین رقم Z60 بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع و رقم Z63 کمترین میزان اسیدهای چرب اشباع را در میان ارقام مورد بررسی دارا بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که تنها گرده رقم Z63 بر پروتئین کل مغز رقم پدرو تاثیر داشت و به میزان 2.08 درصد میزان پروتئین کل مغز را نسبت به گرده افشانی آزاد افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلزاری، مریم، راحمی، مجید، حسنی، داراب، وحدتی، کوروش، و محمدی، نرجس. (1392). بررسی میزان پروتئین, روغن و اسیدهای چرب برخی ارقام گردو (.Juglans regia L) و تاثیر دانه گرده بر برخی خصوصیات آن. علوم و صنایع غذایی ایران، 10(38)، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/72121/fa

    Vancouver: کپی

    گلزاری مریم، راحمی مجید، حسنی داراب، وحدتی کوروش، محمدی نرجس. بررسی میزان پروتئین, روغن و اسیدهای چرب برخی ارقام گردو (.Juglans regia L) و تاثیر دانه گرده بر برخی خصوصیات آن. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛10(38):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/72121/fa

    IEEE: کپی

    مریم گلزاری، مجید راحمی، داراب حسنی، کوروش وحدتی، و نرجس محمدی، “بررسی میزان پروتئین, روغن و اسیدهای چرب برخی ارقام گردو (.Juglans regia L) و تاثیر دانه گرده بر برخی خصوصیات آن،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 10، no. 38، pp. 21–30، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72121/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button