مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,351
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,029
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر متغیرهای فرمولاسیون و شرایط فرآیند اکستروژن بر ویژگی های اسنک حجیم فراسودمند حاوی مکمل فیبری (کنجاله کنجد و سبوس گندم)

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 137

چکیده

 یکی از مهمترین مشکلات تغذیه ای دنیای کنونی, سوء تغذیه ناشی از کمبود پروتئین و فیبر در رژیم غذایی می باشد. با غنی سازی اسنک ها توسط فیبر می توان به تولید محصولی با کالری, چربی و کلسترول کمتر دست یافت. کنجاله کنجد فراورده تولیدی حاصل از روغن کشی, منبع غنی از پروتئین, فیبر و اسیدهای چرب ضروری است. سبوس گندم نیز فراورده جنبی حاصل از فراوری آرد گندم بوده و حاوی فیبررژیمی, پروتئین و مواد معدنی است. در این پژوهش بر پایه طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر, اثر متغیرهای فرآیند اکستروژن شامل سرعت چرخش مارپیچ (120-220 دور بر دقیقه), افزودن مکمل فیبری (5-15 درصد) و رطوبت خوراک ورودی (12-18 درصد) بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی, بافتی و میکروساختار فراورده حجیم مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد تاثیر افزودن مکمل های فیبری به صورت مستقل سبب کاهش ضریب انبساط و تخلخل و افزایش دانسیته می شود با این حال اثر همزمان دو پارامتر سرعت چرخش و افزودن مکمل فیبری سبب بهبود خصوصیات گردید به نحوی که با افزایش سرعت چرخش مارپیچ و درنتیجه کاهش ویسکوزیته ضریب انبساط و تخلخل افزایش و دانسیته و سختی کاهش یافت. شرایط بهینه تولید اسنک, شامل میزان رطوبت خوراک 14.95 درصد, فیبر 12.5 درصد و سرعت مارپیچ 183.39 تعیین گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجف زاده، مژگان، بلندی، مرضیه، و میلانی، الناز. (1394). تاثیر متغیرهای فرمولاسیون و شرایط فرآیند اکستروژن بر ویژگی های اسنک حجیم فراسودمند حاوی مکمل فیبری (کنجاله کنجد و سبوس گندم). علوم و صنایع غذایی ایران، 13(1 (ویژه نامه))، 127-137. SID. https://sid.ir/paper/72170/fa

    Vancouver: کپی

    نجف زاده مژگان، بلندی مرضیه، میلانی الناز. تاثیر متغیرهای فرمولاسیون و شرایط فرآیند اکستروژن بر ویژگی های اسنک حجیم فراسودمند حاوی مکمل فیبری (کنجاله کنجد و سبوس گندم). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛13(1 (ویژه نامه)):127-137. Available from: https://sid.ir/paper/72170/fa

    IEEE: کپی

    مژگان نجف زاده، مرضیه بلندی، و الناز میلانی، “تاثیر متغیرهای فرمولاسیون و شرایط فرآیند اکستروژن بر ویژگی های اسنک حجیم فراسودمند حاوی مکمل فیبری (کنجاله کنجد و سبوس گندم)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 (ویژه نامه)، pp. 127–137، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72170/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button